Karşılaşmanın hakemi maçı resmen katletti

Bölgesel Amatör Lig 17.hafta karşılaşmasında hakem tarafından tamamlanamayan karşılaşma hakkında açıklama yapan Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz hakeme sert tepki gösterdi. Karşılaşmanı

11.02.2014 17:45:00 0
 Karşılaşmanın hakemi maçı resmen katletti
Çerkezköy Haber- Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlediği basın toplantısında karşılaşmanın hakemine ateş püskürdü.
 
BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİ
Çerkezköyspor Başkanı önceki gün saat 10.00’da Bozcadaspor karşılaşmasını değerlendirdi.
Bozcaadaspor ile yapılan maçta hakemlerin yanlış kararlarını eleştiren Korkmaz “İkinci yarı başladıktan sonra hem transferler hem de yeni hocamızın gelmesi takıma gerçekten bambaşka bir hava getirdi. Bunun meyvelerini de ikinci yarıyla beraber maçlarda da gördük. Bu hafta evimizde Bozcaadaspor ile karşı karşıya geldik. Her zamanki gibi oyuncularımız kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Rakibimize göre daha iyi bir futbol ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. 85’inci dakikada Zülküf ile bulduğumuz golden sonra karşılaşmanın hakemleri yanlış kararlar verdiler. Bu da saha içini ve tribünleri oldukça germişti. 85’te attığımız golden sonra gelen alakası olmayan bir penaltı kararı ve kırmızı kart gerilimi daha da çok arttırdı” açıklamasında bulundu.
 
NET GOLÜMÜZÜ DE VERMEDİ”
Korkmaz “ Karşılaşmanın hakemleri maçı katletmek için ellerinden geleni yaptılar. Penaltı pozisyonunda oyuncumuzun eline top değmiyor. Herhangi bir elle oynama söz konusu değildir. Buna rağmen hem penaltı çalınması hem de Kadir’e kırmızı kart verilmesi ve 1-0 üstünlükten 1-1’e gelmesi oyunu gerdi. Ardından ise kısa bir süre sonra Ogün’ü ikinci sarı karttan kırmızı kartla atmasından sonra bardağı taşıran son damla olmuştur. Bunun yanında Polat’ın ofsaytla alakası olmayan bir pozisyona ofsayt çalarak net golümüzü vermedi.
Yani maçı katletmek ve ortamı germek için hakemler ellerinden geleni yaptılar. Bunun sonucunda da maçın bitimine az bir süre kala birkaç taraftarımızın sahaya girmesinden dolayı hakemler soyunma odasına gittiler” dedi.
 
“HAKEM DEVAM ETTİRMELİYDİ”
Güvenliğin sağlanmasının ardından karşılaşmanın hakeminin maçı tatil ettiğini kaydeden Korkmaz “ Soyunma odasına gidildikten sonra her iki tarafında maçın devam etmesi yönünde karar verdiler. Olaylarda Bozcadaspor’lu oyunculara, saha görevlilerine fiili saldırı olmadı.
Sahaya giren taraftarlarımızı da gerek sporcu arkadaşlarımız gerek yönetimimiz hemen dışarıya çıkarmıştır. Taraftarlarımızın dışarı çıkmamasından dolayı Emniyet güçleri tribünleri boşaltmıştır. Saha etrafında aynı şekilde boşaltarak tamamen güvenliği sağlamıştır. Buna rağmen ne amaçla geldikleri belli olmayan hakemler karşılaşmayı devam ettirmemekte ısrar ettiler ve maçı tatil ettiler. Her iki tarafta maçın devam etmesinden yanaydı. Gerek gözlemciye gerek temsilciye gerekse hakemlere maçın devam etmesi adına telkinlerde bulunuldu. Ama maç oynatılmadı“ diyerek tepkisini dile getirdi.
 
HAKEM HATALARINA TEPKİ GÖSTERDİ
Sezon başından itibaren hakem hatalarına kurban olduklarını kaydeden Korkmaz “ Çerkezköyspor bu güne kadar seyircinin yaptığı davranışlardan ötürü ceza almamıştır. Bu hafta federasyon bizden savunma isteyecek. Bizlerde yönetim olarak gerekli savunmayı yapacağız. Bizim beklentimiz ise karşılaşmanın kaldığı yerden devam etmesidir.
Aksi bir karar çıkarsa, hükmen mağlubiyet gibi, bunun için gerekli itirazı yaparak hakkımızı arayacağız. Bildiğiniz gibi Çerkezköyspor sezon başından beri hakemlerin yanlış kararlarıyla uğraşmaktadır. Puan kayıplarımız oldu. Çerkezköy Spor’da dördüncü sezonum ve bu zamana kadar hiçbir taraftar sahaya girmemiştir. Takım olarak hiçbir şekilde ceza almadık.
Bunu çok iyi değerlendirip ona göre karar vermesini umuyoruz. Çünkü bu saatten sonra puan kaybına tahammülümüz yok” dedi.
 
“YALOVADAN ÜÇ PUAN İSTİYORUZ”
Ligin 18.haftasında Yalovaspor deplasmanına çıkacaklarını kaydeden Korkmaz “ Bozcadaspor karşılaşmasında sakat oyuncularımız bulunuyordu. Şafak Torin ve Serkan Akyüz dışındaki iki yeni oyuncumuzun da lisansları yetişmedi. Onlarda bu hafta hazır olup önümüzdeki hafta ki karşılaşmaya hazır olacaklardır. Bu hafta ise Yalova deplasmanından üç puanla dönmek istiyoruz. Şuan her ne kadar son ikiden kurtulmuş olsak da tehlike devam ediyor. Yalovaspor’dan alacağımız galibiyet bizi daha da rahatlatacaktır“ ifadelerini kullandı.
 
“HALA ÖDEME YAPILMADI”
Düzenledikleri yemeğe katılanların verdiği sözleri tutmadığını ifade eden Korkmaz “ Takıma destek amaçlı yemek düzenlemiştik. Oraya gelip de adını yazdırıp, bilet alıp, peçeteye para miktarı yazıp yemekten sonra gelin vereyim dedikten sonra bizlerle dalga geçercesine kapıdan geri çevirenler oldu. Bunları açıklamak istiyorum. Bizim onların parasına ihtiyacımız yok, onlara muhtaçta değiliz. Ama oraya gelip şov yapmasını biliyorlarsa, beş kuruş için, hiç kimsenin Çerkezköy spor görevlisini bugün git yarın gel deyip kapıdan çevirmesi gibi bir hakkı yoktur. Bunlardan biri Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil, diğeri ise Ak Kardeşler İnşaat sahiplerinden İrfan Ak’dır.  Ayrıca Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in verdiği 15 bin liralık söz içinde dilekçemizi yazdık ama henüz bir ödeme yapılmadı” diye konuştu.
 
Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10