Hastasına tecavüzden 17 yıl hapsi isteniyor

Marmara Ereğlisi’nde A.U.'yu muayene için geldiği işyerinde ilaç verip bayılttıktan sonra tecavüz ettiği iddia edilen ve tutuklu yargılanan Dr. Tunca A. Hakkında 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Marmara Ereğlisi 12.02.2014 13:44:00 0
 Hastasına tecavüzden 17 yıl hapsi isteniyor
DAVA AÇILDI
Olay geçen temmuz ayında meydana geldi. Eşi polis memuru olan 2 çocuk annesi 38 yaşındaki A.U., midesindeki gaz şikayeti nedeniyle ilçede özel poliklinik hizmeti veren 46 yaşındaki doktor Tunca A.'nın muayenehanesine gitti. Poliklinikten çıktıktan sonra Dr. Tunca A.'nın, kendisine serum verip bayıltarak tecavüz ettiğini iddia eden A.U. polise başvurdu. Gözaltına alınan evli Dr. Tunca A., delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Savcılık talimatıyla Dr. Tunca A. ve hasta A.U.'nun iç çamaşırları, kıyafetleri, serum şişesi incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi. Savcılığa ulaşan laboratuvar sonuçlarında serum şişesinin içine kişiyi bayıltmaya yetecek 4 ayrı ilaç konulduğu tespit edilirken, Dr. Tunca A.'nın iç çamaşırında A.U.'ya ait genital akıntı saptandı. Bunun üzerine savcının talimatıyla olaydan 2 ay sonra yeniden gözaltına alınan Dr.Tunca A. tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Olayla ilgili adli soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcılığı Tunca A. hakkında Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İddianamede cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 8 yıldan 17 yıla kadar hapsi istenen doktor Tunca A.'nın kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanıldığı gerekçesiyle de cezanın yarı oranında arttırılması talep edildi. Dr. Tunca A., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10