Veliköylü öğrencinin gururlandıran başarısı

Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Kahramanmaraş Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ülke genelindeki tüm ortaokul öğrencileri arasında bu yıl 5.’si düzenlenen Ulusal ?

Çerkezköy 12.02.2014 16:45:00 0
 Veliköylü öğrencinin gururlandıran başarısı
TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
Bu yıl Kahramanmaraş Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile düzenlenen yarışmaya resim dalında 1100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 olmak üzere toplam 2 bin 403 öğrenci katıldı. Komisyonun yaptığı değerlendirme neticesinde yarışmaya kompozisyon dalında katılan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Osman Karamık 322 eser üzerinden Türkiye birincisi oldu.
 
 
MUTLULUK DUYDUK
Veliköy Belediyesi Ortaokulu Müdürü Ercan Erdem, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldukları için mutluluk duyduklarını ifade ederek “Yarışmaya katıldıktan sonra öğrencimiz Osman Karamık ve diğer öğrencilerimiz öğretmenimiz Süveyla Belek’in katkılarıyla eserlerini daha da olgunlaştırmaya çalıştılar. Eserlerimizi yarışmaya gönderdiğimizde ise başarı elde edeceğimiz ümidimiz vardı. Bu da yarışmanın sonunda bizi şaşırtmadı. 322 eser içersinden birinci olmamız bizi fazlasıyla gururlandırdı” dedi.
 
ÖDÜLÜ SONUNA KADAR HAK EDİYOR
Erdem, eserin çok anlamlı olduğunu ifade ederek “Bir edebiyat öğretmeni olarak hakikaten eseri  okuduğumuzda duygulandım ve bu eserin ödülü sonuna kadar hak ettiği izlenimi oluştu. Bizlerde öğretmenler olarak öğrencilerimizin başarılarını geliştirmek adına çocuklarımızı düşünen, üreten ve sorgulayan bireyler olması adına elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. Ümit ediyoruz ki bu başarılarımız artarak devam etsin. Öğrencilerimiz iyi yazabilip, ifade edebilip, düşünebilsinler. Bunun sonuncunda da ülkemiz kalkınıp gelişsin” dedi.
 
OKULUMUZ BAŞARI GÖSTERMESİ ÇOK ANLAMLI
10 Kasım ve 24 Kasım’da yapılan etkinliklerde de birincilikler elde ettiklerini anımsatan Okul Müdürü Erdem “Okul olarak el ele vererek birlikte hareket ederek başarılar geldiğini kanıtlamış olduk” dedi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Osman Karamık’a 2 bin TL para ödülü, öğretmen Süveyla Belek’e ise laptop hediye edildiğini ifade eden Erdem “Maddiden öte Türkiye genelinde okulumuzun başarı göstermesi anlamlıdır. Vatan ve millet diyarında Tekirdağ’ın ismini duyurmak bizleri mutlu etti. Okulumuz da kültürü genişletmek istiyoruz. Sürekli hazırlıklarımızı yaparak öğrencilerimizi çok öncesinden hazırlayıp, okuma kültürünü artırıp bilgi kültür düzeni artırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizleri her zaman onure ediyor. Bizler öğretmenler olarak geleceğimiz olan çocuklarımız yazarken de düşünebilin olmasını istiyoruz” dedi.
 
KÜLTÜR HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Veliköy Belediyesi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Süveyla Belek de böyle bir mutluluğu Veliköy’de yaşadığı için çok onur duyduğunu ifade ederek “Bu mutluluğu Ordu’da ailemin yanında öğrendim. Öğrencimiz okulumuzda gayet başarılı bir öğrenciydi” dedi. Bu tür yarışmalara katılmayı kültür haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Belek “Büyük bir çalışmanın ve emeğin araştırmanın sonucudur. Osman Karamık yazısını getirdikten sonra beş defa tekrar tekrar genişletildi. Birlikte çalıştık ve üzerinde emek verdik. Sonucunda çok güzel bir ödüle sahip olduk. Maddi ödülün yanında bize sağlanan manevi ödüller bizi mutlu etti. Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencileri tanıdık ve hayat hikayelerini öğrendik. Bizi el üstünde tuttular” diye konuştu.
 
HAYATIMIZA GÜZEL KATKILAR SAĞLAYACAK
Belek, bu başarının sadece Osman’ın değil bütün okulun başarısı olduğunu ifade ederek “Bu başarı hepimizin hayatına çok güzel katkılar sağlayacaktır. Öğrencilerimiz artık özgüvenli bir şekilde yarışmaya katılmak isteyecekler. Öğrencilerimiz bundan sonra daha çok yazmaya ve kendilerini ifade edeceklerini düşünüyorum. Türkiye genelinde düzenlenen böyle yarışmalara başarı sağlayamayız diyerek katılım olmuyor. Biz katıldık ve Türkiye birincisi olduk” dedi.
 
BAŞARIMIZI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTIK
Bu yarışmaya kurum net üzerinden katıldıklarını söyleyen Belek “Yarışma şartnameleri geldi. Bize ayrıntılı olarak bilgilerimi verdik. Bir ay önceden bu yarışmanın duyurusunu aldık. Yarışmaya son gün olan 24 Ocak yarışmada yer alan eserlerimizi gönderdik. 6 gün boyunca komisyon tarafından eserler incelendi.  Dereceye giren eserlerde 4 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinde açıklandı.  9 Şubat tarihinde ise Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde ödül töreni yapıldı. Ödül törenine dereceye giren bütün öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Başarımızı öğrenciler ile paylaştık” dedi.
 
TÜM OKULUN BAŞARISI
Kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olan Osman Karamık da dereceye girmekten onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek “Yarışma öncesinde öğretmenlerimiz yazı yazmamızı istedi. Bir aylık süreç içinde araştırmalarımızı yaptık ve yazımıza başladık. Öğretmenlerimiz ile bu yazdığım yazı üzerinde çok değişiklik yaptık. Birinci olduğumuzu duyunca çok sevindik. Kahramanmaraş’ta bizleri çok iyi ağırladılar. Arkadaşlarım da yaşadığımız birincilikte çok sevindiler” dedi. Bu başarının sadece kendisinin değil bütün okulun başarısı olduğunu söyleyen Karamık “Bana destekleri olan aileme, Okul Müdürüm Ercan Erdem, Türkçe öğretmenim Süveyla Belek’e, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10