“Engelliler için hiçbir şeye yok demeyeceğiz”

Seçim sürecinde çalışmalarını ve ziyaretlerini yoğun bir şekilde sürdüren Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz, dün de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Å?

Çerkezköy 12.02.2014 17:53:00 0
 “Engelliler için hiçbir şeye yok demeyeceğiz”
ENGELLİLERİ HER GÜN ZİYARET ETMEK İSTİYORUM
Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan engelliler yaşam evini ziyaret eden ve ilk olarak spor salonunu inceleyen Korkmaz, spor salonunun yapılmasında katkısı ve emeği bulunan herkese teşekkür ederek “Mükemmel bir bina kazandırmışsınız. Belediye Başkanı olduğumuz takdirde engellilerimizi her gün ziyaret edip onlarla bir arada olmak istiyoruz” dedi. Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel de Eğitim, Öğretim ve Yaşam evine kazandırdıkları spor salonunun herkese açık olduğunu belirterek “Haftanın üç günü bayanlarımıza aerobik kursu veriliyor. Dışarıdan gelecek vatandaşlarımızda spor aletlerinden yararlanabilecek. Yaptıkları üye kayıtlarından gelecek para ise derneğe gelir olarak sağlanacak. Burada engellilerimize tekvando ve kickbox kursu da veriyoruz. Kendilerini savunmak ve psikolojik destek amaçlı mutlu etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
 
ENGELLİLİK DEÐİL İLGİSİZLİK VAR
Daha sonra konferans salonu, takı tasarım, ahşap boyama, oyuncak odalarını gezen Korkmaz, Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan binaya ilişkin bilgiler aldı. Korkmaz, Çerkezköy’de engelliliğin olmadığını sadece ilgisizliğin olduğunu ifade ederek “Bu emanetlerimizle ilgilenirsek çok verimli olmuş olacağız. İnsan engelli olabilir. Allah onlara da beyin vermiş ve onlara nasıl baktığımızı Allah izliyor. Belediye Başkanı olduğum takdirde her gün burada olacağım. Yapacağımız projelerle birlikte sizlerin isteklerinizi yapacağız” dedi. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya da “Bu binanın yapılmasına meclis oybirliği ile karar verdi. Üyelerimiz ile birlikte birlik beraberlik içindeyiz. Böyle bir yeri yaparken dükkanları önemsedik. Derneğimizin aylık üç bin 500 TL’lik gideri var. Derneğin giderlerini beş ay boyunca biz ödedik. Dükkanlardan birisi derneğe verildi. Bu daireden gelirin çok fazla olacağını da düşünmüyoruz. İnşallah değişik projeler ile çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
BİR AYAĞI EKSİK OLMUŞ
Dernekle ilgili de bilgiler veren Çetinkaya “Yeni Otogarda tuvaletler engellilere verilirse üç arkadaşımızı vardiya sistemi ile çalıştırmak istiyoruz. Üç aileyi ekmek sahibi yapacağız. Bunun getirisi ile bu binanın ihtiyacını karşılamayı düşünüyoruz” dedi. Dernek binasında yapılan dükkanların hepsinin derneğe verilmesi gerektiğini belirten BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz da “Dört dairenin geliri ile buranın masrafları karşılanırdı. Gelir getirecek yerlerin verilmesi lazım” dedi. Büyük Birlik Partisi olarak engelliler için de çeşitli projeler hazırlayacaklarını söyleyen Korkmaz, belediye bütçesinden de engelliler için kaynak ayıracaklarını söyledi. Yapılan binanın çok güzel olduğunu fakat ayağının eksik olduğunu söyleyen Korkmaz “Belediye Başkanı olduğum takdirde ön taraftaki Muhsin Yazıcıoğlu parkının kaynağını da sizlere aktarmayı düşüneceğiz” dedi. Dernek başkanı Heyrettin Çetinkaya da “Bizi dilenci yapmayın başka bir şey istemiyoruz. Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak bu zamana kadar hiçbir esnafımızın dilencisi olmadık. Yıllık üyelerimizden aldığımız 20 TL’lik aidatlarla bu sorunları çözdük. Arkadaşlarımızın aidatları ile dik durmaya çalıştık. Çalışma yaparken de hep üyelerimize sorduk ve yanlarında olmaya çalıştık” diye konuştu.
 
BU ÇALIŞMALARI ÇERKEZKÖY’DE DE YAPACAĞIZ
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olduğuna dikkat çekerek “Burada sizin ihtiyacınız olmaması lazım, ayrıca hiçbir şey istemeyeceksiniz. Çünkü Çerkezköy sanayi bölgesidir. Sanayici ile yönetim arasında bir kopukluk var. Ayrıca sivil toplum örgütleri ile de kopukluğun olduğunu gözlemliyoruz. Allahın izni ile yönetimi alırsak bütün sanayicileri seferber edeceğiz. Dernek olarak bana Başkan yeter diyeceksiniz. Yavrularımız değil aileler de mutlu olacak. Ailelerinin evine kadar gireceğiz. Onlara koşarak gidip sanayiciyi getireceğiz. Bunu Kızılpınar’da yaptık” dedi. Kızılpınar’da ihtiyacı olan 25 vatandaşa ev yaptıklarını söyleyen Korkmaz, bu çalışmaları Çerkezköy’de de yapmayı düşündüklerini belirtti. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi folklor grubuna kıyafet yardımında bulunan Başkan Faruk Korkmaz’a teşekkür eden Dernek Başkanı Çetinkaya “Erzurum yöresine ait folklor ekibimizin Erzurumlu Başkanının yanına gittiğimizde lafımızı söylemeden bize 20 takım kıyafet verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.  Faruk Korkmaz da engelliler için hiç bir şeye yok demeyeceklerini belirterek “El birliği ile güzel çalışmalar yapacağız. Siz üretin ortaya koyun Allah’ın izni ile üreteceğiniz hiçbir şey yerde kalmayacak. Sizlere burada söz veriyorum. Arkadaşlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiniz bütün projelerde destekte bulunacağız” dedi. Korkmaz, hep birlikte üreteceklerini ve ürettiklerini de sunacaklarını belirtti.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10