Yaşar Kuş, “Sanayiciler bizi ciddiye almıyor”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş dün saat 16.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Arçelik fabrikası önünde eylem yaptı.

Çerkezköy 12.02.2014 19:32:00 0
 Yaşar Kuş, “Sanayiciler bizi ciddiye almıyor”
KİMSESİZ DEÐİL, KİMSESİZLERİN YANINDAYIM
Odaya kayıtlı 49 esnafın fabrika tarafından işsiz bırakılacağını iddia eden Yaşar Kuş, fabrikanın İstanbul’dan bir firma ile ihale ile anlaştığını söyledi. Yaşar Kuş, herkesin ekmeğini yemesine saygı duyduklarını ifade ederek “Bu adamların neden ekmeğine göz dikiyorsunuz. Servisçiler benim esnafım ve üyemdir. Bu adamlara bu kadar zulüm yapmayınız. Ben kimsesiz değilim, ben kimsesizlerin yanındayım” diye konuştu.
 
FİRMALAR BU İŞE ÖNEM VERMİYOR
Kuş, İstanbul’dan gelen bir firmanın ihale ile fabrikanın işini aldığını ifade ederek “Alan firmanın Çerkezköy’de kayıtlı bir tane S plakalı arabası yok. S Plakası olmadığını bildikleri halde neden bu işi veriyorlar. Bu firmanın alternatifi var mı? Esnafımız patlayacak ve sokakları kesecek. Esnafımız Başkanım “Odun alalım, satır alalım” diyor. Ben ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu vergimizi verdiğimizi söylüyorum. Gerçekten esnafımızı tutamaz hale geldik ve önüne geçemiyoruz. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan sanayiciler bu işe önem vermiyor. Hiçbir sanayici bizi ciddiye almıyor. Kendilerine ulaştığımızda böyle bir sıkıntının olmayacağını ifade ettiler. Ancak üç beş liranın hesabını yapıyorlar. Biz bütün esnafımızın S plakası ve yetki belgesini almasını istiyoruz. Ancak görüyoruz ki firmalar bile bu işe önem vermiyorlar” dedi.
 
KORNA ÇALARAK DESTEK VERDİLER
Firmanın 40 tane araç alacağını söylediğini belirten Kuş “47 arabadan 20 tanesi ise o firma ile anlaşmış. Onlar 30 Mart’ta sözleşme ile birlikte sizi kapının dışına atacaklar. O firmalar o görevi aldıktan sonra sizler hiçbir yerde başlayamayacaksınız. Bu şartnameyi vermişler” dedi. Yolda duran servisçiler de korna çalarak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş’a destek verdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10