"Damadımıza gelinlik kız arıyoruz"

Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram, önceki gün saat 21.00'da dernek binasında yaptığı basın açıklamasında derneğin kurulduğu günden b

Çerkezköy 13.02.2014 11:22:00 0

KİMSENİN OYUNA İPOTEK KOYACAK HALİMİZ YOK

Bayram “Dernekler dernekçiliğini yapacak derken, şu kapıyı her zaman açık bıraktım. Çerkezköy’de yaşayan insanlar kendilerini yönetecek insanları kendileri belirler. Biz de bu yönde oy kullanacağız” dedi. Derneklerin yönlendirici olduğunu ifade eden Bayram “Sadece adres gösterir. Kimsenin oyuna ipotek koyacak halimiz yok” dedi. Siyasete bulaşmanın derneği böleceği korkusunu hep yaşadığını söyleyen Enver Bayram, “Bazı üyelerimiz, A partisiyle bazıları da B partisiyle görüşüyor. Bu arkadaşlarımız ne yapmaya çalışıyor. Ya başkanın söyledikleri havada kalıyor ya da üyeler kafalarına göre iş yapıyor” dedi. Özellikle Samsun’un birkaç bölgesini baz alıp, ‘Samsunlular buradan ibarettir’ diyenlerin olabileceğini kaydeden Bayram, “Samsunlular Derneği 17 ilçeye hitap ediyor. Hangi partinin ne düşündüğü benim için çok önemli değil. ‘Dernekte ben ne dersem o olur’ diye düşünen arkadaşların yanıldığını göstermek için buradayız” şeklinde konuştu.

 

HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Hala sözünün arkasında olduğunu ifade eden Bayram “Bugün siyasi arena kızışmış durumdadır. Herkes listelerini yapıyor. Fakat biz kesinlikle hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Derneğimizle ilgili bir şey düşünen varsa, önce Dernek Başkanı’ndan müsadesini alacak. Yönetimi toplayacak. Yönetimin kararı neyse tabanı ile bunu görüşecek. Fakat, üyelerimiz içinde ‘o olmasın bu olsun’ ya da ‘şu parti olmasın bu parti olsun’ düşüncesiyle hareket edildiğini gördüm. Baktım ki dernek bir tarafa kayacak, insanlar bölünecek. Samsunlular yıllarca hep parçalandılar, hep bölündüler” dedi.

OLAY BENİM ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI

Enver Bayram, dernekle görüşme halinde olan siyasi partilerin olduğunu ifade ederek “Siyasi partilere 3 tane adayımız olduğunu, istediklerini seçebileceklerini söyledim. Ama olay benim üzerimde yoğunlaştı. Ben de tabanın fikrini almadan böyle bir oluşum içine giremeyeceğimi söyledim. Hep dernekçilikten bahsediyorsun, hep bölünmezlikten bahsediyorsun. Sonra fırsat düştü, altın tepsi sunuldu ben gidiyorum diyorsun. Bunu ben yapmadım. Hatta bu yüzden yönetimdeki arkadaşlarla da tartıştım. Bizim hiçbir parti ile pazarlığımız yok” diye konuştu.

BEN BU GELİNLE EVLENECEĞİM DİYEN VARSA SÜLALEYLE GÖRÜŞÜR

Daha önceki açıklamalarında “Biz gelinlik kız gibi bekliyoruz. Adayların yakışıklı ya da genç olması önemli değil. Bizi Çerkezköyle ilgili projeleriyle kandırabilirler” ifadelerini kullanan Bayram, gelinin evlenmekten vazgeçtiğini belirterek “Ben baba ocağımda namusumla bekliyorum. İlla ‘ben bu gelinle evleneceğim. Hayırlı çocuklarım olacak’ diyen adam sülale ile görüşecek. Ben burada gizli pazarlıklar içinde olsaydım, bugün burda sizlerin gözünün içine bakarak konuşamazdım. Hiçbir partiye verilmiş sözümüz yok. Bu gelin kendine layık bir aday bulursa, siyasetin içinde yer alabilir. Kesinlikle siyasetin içinde yer almayacağız demiyorum” dedi. 

PARÇALANAN BİR GRUP DEĞİLİZ

Dernek Başkanı Enver Bayram “Siyaset ve STK’ların sermayeleri insandır. Bana göre sizler en güzel insanlarsınız. Biz şimdiye kadar birileri gibi kapı arkalarında kulis yaparak siyasi partileri buraya getirmedik. Birkaç siyasi parti ile görüştük. Onlar eğer derneğimize güvenip ‘Samsunlular arkamızda’ diyorsa, kesinlikle arkalarında olmadığımızı iddia ediyorum. Eğer bu dernek siyasete bulaşacaksa bunun nasıl olacağına taban karar verecek. Çerkezköy’de, hiçkimsenin Samsunlular Derneği’ni hiçe sayma şansı yok. Biz Çerkezköy’de ezilen, yönetilen, parçalanan bir grup değiliz” dedi.

DİK DURACAĞIZ AMA DİKLENMEYECEĞİZ

AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı İbrahim Ünsal, Başkan Enver Bayram’ın arkasında olduğunu ifade ederek “Bugünkü konuşmalarının önünü açmak adına, aday adaylığı başvurusu yaptığım partimden adaylığımı çekmek istiyorum. Artık gelinlik kızımız yok. Damadımız var. Damadımıza gelinlik kız arıyoruz. Hiçbir zaman başkanımın sözünden çıkmayacağıma yemin ediyorum” dedi. Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı emekli imam Yusuf Acar ise “Bir siyasi parti gelip buraya başvuruyor. Diyor ki ‘Samsunlular Yönetimi, sizden bir arkadaşı yanımızda görmek istiyoruz’. Başkanımız da dedi ki, ‘Biz bir partinin yanında ya da karşısında değiliz. Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Bizim Samsunlu bir üye vermemiz için yerimizi bilmemiz lazım. Derneğimize güvenmek zorundayız. Bizi yıllarca bir sürü gibi güttüler” dedi. Dünyada iki kuralın olduğunu söyleyen Acar, “Ya çoban olacak güdeceksin ya da sürü olup güdüleceksin. İnşallah güdülen değil, güden olacağız. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10