Koçak "Köleliğe karşı haykıracağız"

Çerkezköy Haber - Türk-İş tarafından yarın 'Taşeronlaşmaya, kuralsız ve örgütsüz çalışmaya hayır' mitingi düzenlenecek. Dün saat 16.30'da sendika binası önünde yaklaşık 300 i?

Çerkezköy 13.02.2014 17:49:00 0
Koçak

MİTİNG YAPILACAK

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Türk Harb-İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener, Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ali Bükülmez, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan da Murat Koçak’a destek verdi. Kayıt dışılığa, alt İşveren ( taşeron ) uygulamalarına,4 / B, 4/ C gibi istisnal istihdam türlerinin yaygınlaşmasına, asgari ücretin sefalet ücreti olmasına, düşük ücret politikasına, özel istihdam büroları aracılığıyla kiralık işçilik uygulamasına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerine, işsizlik fonunun amacı dışında kullanılmasına, sendikasızlaştırmaya, işten atılmalara ve özelleştirmelere karşı 15 Şubat’ta Sıhhiye meydanında olacaklarını belirten Koçak “En temel hakkımız olan kıdem tazminatının yok edilmesine, özel istihdam büroları aracılığıyla işçi simsarlığı yapılmasına, taşeron işçisi olarak köle gibi çalıştırılmaya, insan onuruna yakışmayan iş koşullarına, düşük ücretle çalıştırılmaya, sendika üyesi olmak nedeniyle işten atılmaya, özelleştirmeler nedeniyle işsiz kalmaya, iş cinayetlerinde can vermeye, yargıda hakkını aramak imkanını kaybetmeye, köleliğe karşı haykıracağız” dedi.

 

 

TAŞERON SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

Koçak, taşeronlaşmayla ilgili yargının kararlarının derhal uygulanması gerektiğini vurgulayarak “Kamuda asıl işi gören taşeron işçileri kadroya alınmalıdır. Taşeron sorunu, Türk – İş’in önerileri esas alınarak çözülmelidir. Kıdem tazminatı ve kiralık işçilik gündemden çıkarılmalı, tekrar tartışma konusu yapılmayacağı sözü verilmelidir. Mevsimlik ve kampanya işçilerinin sorunları çözülmelidir. Özelleştirme uygulanmaları durdurulmalıdır.4 /c statüsünde çalıştırılanlar kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde işe başlatılmalıdır. İş cinayetleri son bulunmalıdır” dedi. Basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10