AK Parti'nin asları belli oldu

Ali Ertem'in listesinin 1 ve 2 numarası netlik kazandı. 30 Mart seçimlerine sayılı günler kala partiler kıyasıya mücadeleye girerken meclis üyeliği listelerinin netleşmesine saatler kala, AK Parti'deki gel

Çerkezköy 16.02.2014 20:01:00 0
AK Parti

SOL GÖSTERİP SAĞ VURDU

 

Çerkezköy’ün tanınmış simalarından Ömer Kılınç’ın Ali Ertem’in listesinden ilk sırada siyasete girmesinin ardından, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in diğer bir hamlesi ise siyaseten başarılı, belediye başkanlığında tecrübeli, CHP’de yer alması beklenen Remzi Garip’i yanına alarak listenin 2 numarasına getirmesi oldu. Gazetemiz baskıya girdiği saatte netleşen bu hamle, Ertem’in Çerkezköy’deki siyasetin tüm ezberlerini bir kez daha bozdu.

 

CİDDİ BİR HAVAYA GİRDİ

 

Bu saatten sonra yapacak bir şeyin olmadığını söyleyen Dr. Remzi Garip “Ben CHP’nin sözde kurmaylarına bir kişiyi önerdim. İstemediler. Benim CHP’ye katılımımla 3-4 ay CHP Çerkezköy’de ciddi bir havaya girdi. Faruk Korkmaz’ın da Büyük Birlik Partisi’nden aday olması ile, kendilerini seçimin galibi olarak görmeye başladılar. Bunlar o kadar şımardılar ki adeta kendinin fare ile oynadığı gibi benimle oynamaya ve hatta alay etmeye kalkıştılar. Çerkezköy’de yaşayan herkes çok iyi bilir ki Remzi Garip kendisi ve onu sevenleri ile bir markadır. Bana önce önseçim olmayacak dediler. Ardından önseçim dayattılar. Bana göre önseçimin galibi Garip olmuştur. Bana başka partilerden de teklif gelmesine rağmen bir yere gitmeyerek bu arkadaşın arkasında durmam gerektiğini, siyaseten etik olanın da bu olduğunu söyledim. Ama maalesef bu arkadaşlar öyle bir havaya girdiler ki partilerinden çok kişisel egolarını ön planda tuttular” dedi.

 

BU OLUŞUMUN İÇİNDE YER ALMAKTAN MUTLUYUM

 

Ali Ertem’in Ömer Kılınç gibi bir ismi ikna ederek yıllar sonra da olsa Çerkezköy siyasetine kazandırmasının Çerkezköy’de siyasetin ivmesinin yukarıya çıktığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Garip “Ömer bey benim 40 yıllık dostumdur. Her platformda Çerkezköy adına bir şeyler yapabilecek bilgiye, beceriye, temsil kabiliyetine sahip bir abimizdir. Büyükşehir olan Tekirdağ’da Çerkezköy’ün de büyük düşünerek hamle yapması gerekirdi. Gördüm ki Ali Ertem şahsının kazanmasından ziyade Çerkezköy’ün kazanması için elinden geleni yapıyor. Çerkezköy’den kazandığını Çerkezköy’e yatıran, siyasi birikimleri ile Çerkezköy için mücadele eden bu oluşumda olmaktan son derece mutluyum” dedi.

 

TECRÜBEMİZİ VE ENERJİMİZİ ÇERKEZKÖY İÇİN HARCAYACAĞIZ

 

Birileri gizli kapaklı hesap yapıyorsa da kendisinin kapalı kapılar ardından birilerini işaret etmek yerine bizzat bu hizmet kervanında yer almaktan her zaman gurur duyacağını ifade eden Garip “Ben kompleksleri yenmiş biriyim. Bu zamana kadar kişisel çıkarlar peşinde olmadım bundan sonra da olmayacağım. Her zaman hizmet ettim. Hiçbir zaman makama ve mertebeye bakmaksızın güç birliği yaparak bütün tecrübemizi ve enerjimizi Çerkezköy için harcayacağız” dedi.

 

SİYASİ DENGELERİ ALTÜST ETTİ

 

1994-1999 yıllarında Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan Remzi Garip, 2004 seçimlerinde AK Parti’den aday olarak açıklanmış, yerine AK Parti’nin Ertem’i tercih etmesinin ardından 2004 seçimlerine bağımsız aday olarak girmişti. 2009 seçimlerinde de Demokrat Parti’den belediye başkan adayı olarak giren Remzi Garip, 2014 seçimlerinde CHP’den aday adayı olarak siyasi arenadaki yerini almıştı. CHP’deki önseççimden ikinci isim olarak çıkan Garip’in  CHP’yi desteklemesi beklenirken, CHP içindeki siyasi çekişmelere tepki olarak AK Parti’den 2. Sırası meclis üyesi olarak giren Dr. Remzi Garip’in, Ömer Kılınç’ın ardından Ertem’in listesinde 2.sırada yer alması Çerkezköy siyasetinde dengeleri adeta altüst etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10