Eroğlu "Susuzluk için A, B ve C planlarımız var"

Bir dizi ziyaret için Tekirdağ'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekirdağ 17.02.2014 13:16:00 0
Eroğlu

MUHALEFET BELEDİYELERİ BİZ KURTARDIK

Bakan Eroğlu, Prof. Mikdat Kadıoğlu'nun şehirlerarası su savaşları çıkacağına dair iddialarına cevap vererek “Bazı muhalefet belediyeleri de biz kurtardık. İzmir susuz kalacaktı biz kurtardık. Manisa’dan Gördes Barajından 2 metre çapında 100.5 km hat ile İzmir’e su verdik. Mersin'den geliyorum. Mersin, Tarsus susuzdu, biz verdik. Su deyince mesele bizim meselemiz, biz büyük düşünüyoruz. O bakımdan merak etmesin kimse. Bazıları su kesilmesini arzu ediyor. Ama bu su akacak merak etmeyin. A planı var, B planı var, C planı var. Kaldı ki yağışlar da geliyor. Pazar ve pazartesi tekrar yağış geliyor" dedi.

 

 

 

 

4 MÜJDEMİZ VAR

Eroğlu, Tekirdağ’a 4 müjdeleri olduğunu ifade ederek “Orman Genel Müdürlüğü tarafından 5 bin dekar alanda ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Toplam 800 bin adet fidan dikilecek. Gelir getirecek türlerle ilgili 27 Bin 500 adet fıstık çamı dikeceğiz ve vatandaşlara dağıtacağız. Bunu ilk defa yapıyoruz. Fidanları diktikten sonra 3 yıl bakım sonunda bütün geliri vatandaşlara ait oluyor. Daha öncede Tekirdağ’ a 67 müjde vermiştim. Onların tamamı tamamlanıyor. 67 müjde de tamamlanacak, 67 artı 3 yani Tekirdağ’ a toplam 70 müjde verdik. 3 tanesi Orman teşkilatımız verdi. 2013-2014-2015 yıllarında Tekirdağ’ da yatırımlarda Hande yılı olarak ilan ettik” dedi.

 

 

 

 

702 AMBULANS DAĞITIYORUZ

Bakan Veysel Eroğlu ile birlikte Tekirdağ'da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Şubat ayında 702 ambulans dağıtımı yapacaklarını belirterek “Hepinizin malumu Türkiye’nin 2002 yılında toplam ambulans sayısı 634’tü. 1 yıl dolmadan bizim dağıttığımız ambulans sayısı bin 200. Türkiye bu noktayı yakaladı. Gerek ambulans helikopterleri, ambulans uçakları ile çok farklı bir dinamiği yakaladı. Şehir hastaneleri, bölge hastaneleri ile Trakya’yı bir sağlık merkezi, sağlık turizmi merkezi yapacağız. Tekirdağ da bu anlamda dinamiği yakalayacak. Önümüzde 1 - 2 yıllık sabır gerektiren döneme ihtiyacımız var” dedi. Müezzinoğlu, bunu yaptıkları takdirde Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan, Balkanlar'dan büyük oranda sağlıkta çok daha iyi noktada olacaklarını belirtti.

 

 

 

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10