Göç Yolu Balkanlar sinema ekibi çalışmalarına başladı

Yapımcılığını Sakarya'nın ilk yerli film yapım şirketi Adavizyon Film Yapım Şirketinin üstlendiği, senaryo ve genel yönetmenliğini Turgut Ural ve Fatih Ocak'ın yapacağı 'Göç

Tekirdağ 20.02.2014 10:49:00 0
Göç Yolu Balkanlar sinema ekibi çalışmalarına başladı

BALKAN TÜRKLERİ KONU EDİLİYOR

1900’lü yıllar da yaşanan ve balkanlar da zulüm gören, sürgüne zorlanan, Balkan Türklerinin uzun ve çileli yolunu konu alan filmde ön hazırlık ve sponsor çalışmalarında sona yaklaşılırken, ana cast oyuncuların yanı sıra yaklaşık 300 figüran ve yan karakter oyuncunun rol alacağı film için Tekirdağ genelinde mekan çalışmaları başlatıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Av. Nevim Kaçar Tekirdağ’da bu filmin çekimlerine faydalı olacak doğal ve tarihi yerlerin olduğunu söyledi.

 

MUTLULUK VE GURUR KAYNAĞI OLACAK

Adavizyon Film Yapım şirketi yetkilileri Fatih Ocak ile Yaşar Yeşil ise yaptıkları açıklamada; "Göçmen vatandaşlarımızın yaşadığı il ve ilçelerde bulunan tarihi ve doğal güzelliklerini de gerek Türkiye'de gerekse Yurtdışında tanıtılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. "dedi. İlinizden bir çok kişiye de oyun ve gelir imkanı vermeye çalışacağız, Set süresi boyunca bu ünlü isimler ilinizde ve boş zamanlarında halkın arasında olacak, biz elimizi taşın altına koyduk, şimdi sıra mülki amirlerde, yerel yönetimlerde ve sponsorluk konusunda işadamlarımız da. Ayrıca set süresi boyunca eski bir haberci ve magazinci olan Sayın Turgut Ural’ın magazinci arkadaşlarının da Tekirdağ’ı ziyaret edecek. Film çekimleri başladıktan sonra Gürcistan ve Azerbaycan da Turgut hocamızın birçok yapımcı ve yönetmen arkadaşı da bizzat Tekirdağ’a gelerek setimizi onurlandıracaklar. Buda bizim için bir mutluluk ve gurur kaynağı olacak. Eğer bu projeden yüzümüzün akıyla çıkarsak, 2014 yaz ayında Neşeli Köy isimli bir komedi dizisi için yine iliniz tercih edilecek. Hangi kanalda yayınlanacağı sır gibi saklanan dizinin ise ön hazırlıkları ve oyuncu kadrosunun tamam olduğu sadece mekânların seçimi kaldı. Tüm bu çalışmaların hızlanması ve biran önce hayata geçmesi için iş adamlarımızdan ve yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Bu projede bize yardımlarını esirgemeyen Tekirdağ Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10