Fevzipaşa Camii'nin yapım çalışmaları devam ediyor

Çerkezköy'ün en eski camilerinden olan Fevzipaşa Cami, geçtiğimiz yıl Mart ayında yıkılmış ve dernek yönetimi tarafından Nisan ayında yeni cami inşaatına başlanmıştı.

Çerkezköy 20.02.2014 16:06:00 0
Fevzipaşa Camii

CAMİYE ENGELLİ RAMPASI DA YAPILDI

Projesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in çizdiği Fevzipaşa Camii’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden yetkililer, caminin kubbesinin camlarının birçoğunun takıldığını belirterek “Şapı atıldı ve dış sıvası yapılıyor. Minare de bitti. Ayrıca yeni camimizde engelli vatandaşlarımızın ibadetini rahat bir şekilde yapabilmeleri için engelli rampası yapıldı” dedi.

 

MESCİD-İ NEBEVÎ GİBİ OLACAK

Yetkililer, caminin iç sıvasının devam ettiğini dile getirerek “Hayırseverlerin yardımlarıyla çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor. Çini işlemeler için ölçümler yapılacak. Caminin dış mimarisi Medine’deki Mescid-i Nebevî gibi olacak” dedi.

 

RAMAZANA KADAR BİTİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Caminin alt katının ibadete açıldığını ifade eden yetkililer “İnşallah camimizi Ramazan ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Camiinin elektrik tesisatı ve sıvası yapılıyor. Camimiz yapıldığı zaman değişik mimarisi ile bölgenin tek camisi olacak” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10