Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Trakya Üniversitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi ve Trakya Teknopark, Trakya Köprü Ön Kuluçka Merkezi öğrencileri ile birlikte böl

Bölgede Gündem 21.02.2014 10:31:00 0
Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

KATMA DEĞERİ YÜKSEK FİKİRLER BEKLİYORUZ

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapılan törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, davetliler ve öğrenciler katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Karaman ödül töreninde yaptığı konuşmada proje kültürünün önemine vurgu yaparak “Gelişmiş ülkelere baktığımızda yeni fikirlerin, yeni teknolojilerin buralara neler kattığını görebiliriz. Biz de gençlerimizden, girişimcilerimizden katma değeri yüksek fikirler bekliyoruz. Büyük düşünmeden, risk almadan büyümemiz mümkün değil. Girişimcilerimizin iş fikirlerine devletimiz kalkınma ajansları, KOSGEB, TÜBİTAK gibi kurumlarla önemli destekler vermektedir. Bu desteklere ulaşmanın böylesine kolaylaştığı günümüzde genç girişimcilerimizden beklediğimiz yenilikçi iş fikirleri ve yeni teknolojilerdir. Bu proje ve sonunda gerçekleştirilen yarışmada başarılı olan gençlerimize ve iş fikirlerine başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Edirne Valisi Hasan Duruer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük de yaptıkları konuşmalarda üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yaparak yeni fikirlerin genç beyinlerden çıkacağına olan inançlarını vurguladılar. Programda daha sonra altı ekibe ayrılan proje ekipleri hazırladıkları iş fikirlerini izleyicilere sundu. ‘Yumurta Çatladı’ proje yarışması kapsamında gelen projeler; Trakya Üniversitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi, ETSO ve Edirne Valiliği temsilcilerinin katılımı ile teknik değerlendirmeye ve sunum değerlendirmesine tabi tutuldu ve gruplar bu iki aşamalı değerlendirme sonucunda aldıkları puanlara göre sıralandılar. Tüm grupların projelerinin sunumunun yapıldığı ve dereceye giren projelerin grup üyelerine ödüllerinin verildiği “Yumurta Çatladı” Proje Yarışması Ödül Töreni’nin ardından tamamlanan süreç ile Ön Kuluçka Merkezi-Trakya Köprü’nün ilk çıktıları elde edilmiş oldu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10