"Hükümet gerginliklerin fitilini ateşledi"

Türk-Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş Çerkezköy İlçe Temsilcilikleri dün Çerkezköy Belediyesi önünde ortak bir basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 26.02.2014 14:50:00 0

SORUNLARI DAHA DA DERİNLEŞTİRECEK

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk-Eğitim Sen Çerkezköy İlçe Temsilcisi Alper Fidan, hükümet tarafından TBMM’ye sunulan “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın dershanelerin kapatılması ve özel okul dönüştürülmesini meclis gündemine getirdiğini ifade ederek “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ortaya çıkan kirli ilişkiler sonrasında büyük bir panik yaşayan siyasi iktidar, peş peşe gündeme getirdiği ve geniş halk kesimleri tarafından tepki ile karşılanan yasal değişikliklerin ardından, eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan tasarı ile eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir” dedi.

 

 

 

 

BİR GÜNLÜK GREV KARARI ALINDI

Tasarı ile aday öğretmenlere yeni bir sınav getirilmesinin sadece aday öğretmenleri ilgilendiren bir sorun olmadığını ifade eden Fidan “Bu uygulamanın arkasında eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının artması ve iş güvencemizin adım adım kaldırılması vardır. Yıllardır okulları ve diğer eğitim kurumlarını birer ticarethane haline getiren ve eğitimin parasal yükünü büyük ölçüde halkın sırtına yıkan siyasi iktidar, eğitim yöneticilerinin valiler tarafından atanmasının ardından eğitimde performansa dayalı ve sözleşmeli istihdamı temel alan, iş güvencemizi ve elimizde kalan son hakları geri almayı hedefleyen uygulamaları hayata geçirmenin hazırlığı içindedir” dedi. Hükümetin eğitim sistemini telafisi çok zor olan yeni bir kaosun içine itmek istemesi karşısında sessiz kalmayacaklarını söyleyen Fidan “Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş olarak 26 Şubat Çarşamba günü tüm ülke çapında bir günlük grev kararı alınmıştır” diye konuştu.

 

 

 

 

TASARI GERİ ÇEKİLMELİDİR

Bu tasarının insan hakları ihlalleriyle dolu olduğunu ileri süren Fidan “Kazanılmış hakları budamaktadır. Eğitimin yandaşlıkla birlikte anılmasına neden olacaktır. Ehliyetin, liyakatın, bilginin, tecrübenin değil; AKP iktidarının adamı olmanın temel kıstas yapılmasına yol açacaktır. Hükümet bu tasarı ile Türkiye’de tarihi görülmemiş gerginliklerin fitilini ateşlemiştir” dedi. Fidan, ucube olarak nitelendirdikleri bu tasarının geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Bir süre Siyasete değil eğitime bütçe”, “Siyaset elini hükümetten çek”, “Okullar halkındır satılamaz” ve “Hükümet tasarını al başına çal” sloganları atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10