Tarım masaya yatırıldı

Muratlı Ziraat Odası ve Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği tarafından tarım konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Selçuk Arın, Prof Dr. Fadul Önemli ve Prof Dr. Bahattin Akdemir

Muratlı 26.02.2014 16:37:00 0
Tarım masaya yatırıldı

MAHSULLERDE SORUNLAR ÇOĞALDI

1923'te kara saban ile tarım yaparken, 1930'lu yıllarda Ulu Önder Atatürk önderliğinde tarımda büyük gelişmeler olduğunu anlatan Muratlı Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı İbrahim Özyurt; "1930'lu yıllarda pamuk ve şeker fabrikaları ile sanayi ve tarımda büyük ilerleme kat ettik. 1950'de Amerika Marshall yardımı ile tarımı daha da ilerlettik. 1970'den sonra kooperatifler sayende yine tarımda ilerlemeler oldu. 1990 yılını geçerken çiftçiler traktörlerini aldılar ve ekipmanlarını tamamladılar. Fakat 1990 yılından sonra teknoloji ile beraber tarımda sıkıntılar da arttı. Mahsullerde sorunlar çoğaldı" dedi.

 

 

 

 

VERİMDE İLERİDEYİZ

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ahmet İstanbulluoğlu'nun tarım müzesi kurmak istediğini duyuran Özyurt; "Eskiden babalarımızın, dedelerimizin kullandığı tarım aletlerini sergileyecekler. Elinde olan varsa tarım müzesinde sergilenmek üzere verebilir" diye konuştu. Küresel ısınma, kuraklık ve yanlış teknolojinin kullanımından dolayı ürünün para etmediğini ve çiftçilerin zarar ettiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu ise, "Dünyanın en pahalı gübre ve mazotunu kullanıyoruz. Biz sadece alın teri ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Tüm zorluklara rağmen verimde Almanya, Fransa gibi ülkelerden ilerdeyiz” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10