Kimse milletin iradesine ortak olmaya çalışmasın

17 Aralık Operasyonunun ardından Muammer Güler'in bakanlıktan istifa etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na getirilen Efkan Ala, dün Çerkezköy'e geldi.

Çerkezköy 4.03.2014 18:03:00 0
Kimse milletin iradesine ortak olmaya çalışmasın

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK

 

Çorlu’daki programının ardından Çerkezköy’e gelen Bakan Ala, belediye ziyaretinin ardından Saat Kulesi yanında kurulan miting alanına geçti. Miting alanında konuşan AK Parti’nin çiçeği burnunda ilçe Başkanı Reşat Bahar, “30 Mart’ta AK Parti çatısı altında birleşerek belediye başkanımız Ali Ertem’i kucaklayacaksınız. Bundan hiç şüphemiz yok. Sizin güler yüzünüz, AK Parti sevginiz ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteğiniz devam ettikçe birlik ve beraberliğimiz ve kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz ve AK Parti Belediye Başkanı Adayımız, sizin adayınız Ali Ertem’i belediye meclis üyelerini 30 Mart’ta o güzel mukaddes kalplerinize, ellerinize emanet ediyoruz. Daima millet, daima hizmet olarak çıktığımız bu kutlu yolda Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

 

 

BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK

 

AK Parti’nin Çerkezköy’de yeniden seçimi alması için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. 3.dönem de AK Parti’den belediye başkanlığına aday olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “AK Parti 10 yıldır Çerkezköy’de iktidarda. 5 yıl da devam edeceğinin göstergesi olarak buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz burada aynı coğrafyada yaşıyoruz” dedi. 10 yıldır Çerkezköy’de Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğini dile getiren Ertem “10 yıldır size hizmetkarlık yapıyorum. Çerkezköy’ü halkın gururlanacağı belediye ve hükümet hizmetleri ile donattık. Başımız dik, alnımız açık” dedi.

 

 

 

BAŞBAKANIMIZ AK PARTİ’NİN AMPULÜNÜN YANDIĞINI GÖRMELİ

 

Ekibiyle birlikte ustalık döneminde de hizmet etmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Ertem “Çerkezköy’den yana endişemiz yok. Çerkezköy yine AK Parti’nin ampulü ile aydınlanacak. Bizim için Tekirdağ da çok önemli. Başbakanımız Trakya’da AK Parti ampulünün yandığını görmeli” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala da Erdoğan’ın selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Ala “Sizler öyle bir harekete, öyle bir ekibe destek veriyorsunuz ki o kadro sizin dertlerinize hemdert olan bir kadro. Sizden oy aldıktan sonra Ankara’da sizi unutan değerlerinizi hiçe sayan bir kadro değil. Siz ne arzuluyorsanız oy verdiğiniz kadrolar da onu arzuluyor” dedi.

 

 

 

 

TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİ VAR

 

Çerkezköy’ün sanayinin kalbi olduğunu dile getiren Bakan Ala “10 yıl içinde Çerkezköy birkaç kat gelişti. Ama biz bunlar için karşınıza gelmedik. Biz hizmetimizi yaptık siz de kadir şinaslığınızı göstererek AK Parti’yi yeniden iş başına getirdiniz. Türkiye’nin 2023 hedefleri, 2071 vizyonu var. Artık seçimler geçmişin muhasebesi değil yapacaklarımızın taahhüdüdür. Bunun markası da geçmişte yaptıklarımızdır” diye konuştu.

 

 

 

MEMNUN OLACAĞINIZ BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ

 

Türkiye’nin bölgesinde ülkelerin örnek aldığı, üzerine titrediği kalkınmayı ve performansı ortaya koyduğunu belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala “Bunu oy verdiğiniz siyasi iktidar, liderimiz ve kadrosu yaptı. Yine bir seçim geliyor. Liderimize, kadrosuna, demokrasiye yönelik yapılan darbe girişimlerinin hepsini bertaraf ettik ve yolumuza devam ediyoruz. Biz önümüze konulan tüm engelleri aştık, aşarız. Sizin de, bizim de memnun olacağımız bir Türkiye inşa ediyoruz” dedi.

 

 

 

BİZİM HEDEFİMİZ BÜYÜK

 

Kosova’ya, Arnavutluk’a gittiklerinde atalarımızdan kalan eserlerin taruman olduğunu gördüklerini söyleyen Ala “Artık Türkiye bir yere varmışsa, ertesi gün ekibimiz oraya gidiyor ve restorasyona başlıyor” dedi. Ala “Diğer partilere oy verenlere bu seçimde sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçiyor olabilirler ama sizler sadece belediye başkanını seçmeyeceksiniz. Siz aynı zamanda bizim akraba milletlerimizin arzu ve isteklerine oy veriyorsunuz. Bizler büyük mefkureyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Büyük işleri hedeflemeyenler, küçük işlerin altında da kalırlar” dedi.

 

 

 

 

YETKİYİ SANDIKTAN ALIYORUZ

 

Kültür ve coğrafyamıza etki edecek projeler ortaya koyduklarını, bunun yetkisini de sandıktan aldıklarını belirten Bakan Ala “Hiçkimse sandık dışında başka yollara başvurmasın. Kimse milletin iradesine ortak olmaya çalışmasın” dedi. Çerkezköy’de Ali Ertem’in 2 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Ala “O benim abimdir, kardeşimdir. Size hizmette kusur ederse ben de kendisinden hesap sorarım.  Siz ona ne iletirseniz, bana iletmiş gibi olursunuz. İsteklerinizi birlikte gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

 

 

 

 

BAŞKAN ADAYIMIZI SİZE EMANET EDİYORUM

 

Çerkezköy’ün Türkiye’ye örnek olduğunu, önümüzdeki süreçte diğer ülkelere de örnek olacak konuma gelmesi için çalışacaklarını ifade eden Ala “Tekirdağ artık büyükşehir belediyesi oldu. Tekirdağ, Çerkezköy ve Kapaklı ile birlikte el ele yolumuza devam edeceğiz. En iyi hizmeti sunmak için çalışacağız. Biz buraların başarılı olması için, sizin desteğiniz karşısında mahçup olmamak için çalışacağız. Biz hizmetten yorulmayız, iktidara desteğinizi unutmayız. Oyunuzun hakkını vermek için gece gündüz çalışırız” diye konuştu. Büyük hedefler koyduklarını dile getiren Bakan Ala “Sorunları çözerek yolumuza devam ediyoruz. Birileri problemlerden besleniyor. Biz problemleri ortadan kaldırınca onların projeleri de ortadan kalkıyor. Çünkü projeleri problemlerden ibaret” dedi. Ala “Belediye başkan adayımızı size, sizi de Allah’a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Bakan Ala’nın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayları tanıtıldı.

 

 

 

DAHA İYİYE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Mitingin ardından Bakan Efkan Ala, Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde hemşerileri ile bir araya geldi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve partililerin de katıldığı ziyarette dernek başkanı Edip Nurettin Akın, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Bakan Ala’yı önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeyi planladıkları derneğin resmi açılış törenine davet etti. Emekli Uzman Çavuş Şenol Erez’in “Emekliyim ve aylık bin 100 TL emekli maaşı alıyorum. Bazıları ise iki bin TL ile emekli oluyor.  Çocuğum var. 1100 TL ile geçinemiyorum” demesi üzerine konuşan Bakan Ala “Biz her kesime eş zamanlı iyileştirme için çalışıyoruz. Biz 11 yıl önce iktidarı aldığımızdan beri durumu kötüye giden yoktur. Herkesin durumu iyiye gitmiştir. Bazıları arzu ettiğimiz durumda olmasa siyasete devam etmezdik. Biz her şeyi yaptık. Ama yine de bize oy verin. Yapacağımız çok şey vardır. Türkiye’nin imkanları ile sizin ihtiyaçlarınızı buluşturan bir anlayış var. Herkesin durumunu daha iyiye getirmek için daha çok çalışacağız. Eskiden bir cebinize koyarlardı, diğer cebizinden alırlardı” dedi.

 

 

 

 

ERTEM’E DESTEK İSTEDİ

 

Kültürleri koruyabilmenin insanoğlu için en önemli vazife ve değer olduğunu ifade eden Bakan Ala “Bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz. Burada belediye başkanımız Ali abim 30 yıldan beri tanıdığım bildiğim beraber çok önemli zamanlar geçirdiğim abimdir. Ona iletilen hususlar bana iletilmiş gibidir. Sizden tekrar hemşeriniz olarak bütün Erzurumlular olarak kendisine destek vermenizi istiyorum. Siz bu desteği verin, bundan sonra yapılacakları el birliği ile neler yapacağımızı birlikte yaşayıp göreceğiz. Ali beyin burada başkan olması benim açımdan sizlere hizmet edebilme fırsatı vermesi bakımından çok özel bir durumdur. O Ankara da işçişleri bakanı olsa ben burada olsam ne yapacaksak aynı işi burada yaparız” dedi. Çerkezköy programının ardından Bakan Ala Kapaklı’ya geçti.

 

 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER – Faik Onur KAYA

 

 

+

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10