Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı'nı dün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 5.03.2014 19:32:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

6 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

Meclis üyelerinden İrfan Demir, Salih Bezgin, Nedim Yılancı, Kenan Efeoğlu, Osman Aşık ve Ali Bayhan’ın katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İyisiyle kötüsüyle 5 yılı geride bıraktık. İnşallah bizden sonra gelecek olan meclis üyesi arkadaşlarımız da bizim gibi güzel bir yönetim sergilerler” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

BÜYÜK BİR DEĞİŞİME TABİ OLACAĞIZ

Mandalı 31 Mart itibari ile Kapaklı’nın ilçe statüsüne yükseleceğini ifade ederek “Yeni dönemde meclis üyesi sayısı 25’e yükselecek. Köyler ve Karağaç Kapaklı coğrafyasına dahil olacak. Yeni dönemde 20 bin heltarlık alana hizmet götürmeye çalışacağız. Devam eden süreçte Büyükşehir kanunu da devreye girecek. İlçe olarak büyük bir değişime tabi olacağız. Kapaklı’nın en büyük kazanımı ilçe olmasıdır. İlçe olmamızda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

PLAKET VERİLDİ

Toplantıda 5 yıl boyunca görev yapan meclis üyelerine hizmetlerinden dolayı Kapaklı Belediyesi tarafından teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi. Meclis üyesi Ayhan Arslan, “Belediye Meclis üyeliğine devam edecek olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 14 ay boyunca Belediye Başkanlığı’na vekalet ettim. Bu süre zarfından kırdığım arkadaşlarım olduysa bilsinler ki ne yaptıysam sitaseten yaptım” diye konuştu.

 

 

 

 

İLÇE OLARAK TESLİM EDİYORUZ

Hasan Acar da, kendilerini bu göreve seçen Kapaklı halkına teşekkür ederken, yeni dönemde görev alacak olan meclis üyelerine de başarılar diledi. Acar, belde olarak aldıkları Kapaklı’yı ilçe olarak devretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan ve Serpil Sevgi de tüm belediye personeli adına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.  

 

İKİ KONUDA KENDİMİZİ ANLATAMADIK

Başkan İrfan Mandalı iki konuda kendilerini meclis üyelerine anlatamadığını ifade ederek “Rüzgâr Elektrik Santrali ve Tek Katlı Yapılar konularını meclisten geçiremedik. Bu iki konu dışında meclis üyelerimizle yüzde 100’e yakın bir uyum oranıyla çalıştık. Yeni seçilecek meclis üyelerimize, buradaki arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanmalarını tavsiye diyorum. Çünkü tecrübe parayla satın alınamaz. Yaşayarak kazanılır” dedi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün meclise sunduğu Maktu Vergi ve Harç Tarifeleri konusu görüşülerek meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından tescili tamamlanan yapı alanlarındaki sokaklara isim verilmesi konusu görüşüldü. Toplam 44 sokağa Kapaklı Beldiyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından belirlenen isimlerin verilmesi oybirliği ile karara bağlandı.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantı, 925 ada 2 nolu parsel malikinin imar planında konut alanı olarak görünen yerin ticaret alanı olarak düzenlenmesi talebi nin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Komisyon raporları meclis tarafından kabul edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10