Ülkücüler sırılsıklam

Seçim çalışmaları kapsamında Trakya turuna başlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çanakkale üzerinden Malkara'ya gelerek vatandaşlara hitap etti.

Çerkezköy 5.03.2014 21:06:00 0
Ülkücüler sırılsıklam

GOCUNUYORSUN Kİ RAHATSIZ OLUYORSUN

Bakanların çocuklarının parayla haşır neşir olduklarını ifade eden Bahçeli, "Paraları toplayıp toplayıp kasa koyarken sayıyorlar, bu nedenle elleri uyuşmuş kolları ağırır hale gelmiş birisi de tavsiye etmiş kendinize 'Bu kadar eziyeti kendinize niye yapıyorsunuz, teknoloji ilerledi para sayma makineleri var, alın eve birer tane' demiş. Türkiye'de yolsuzluk var mı yok mu? Var ise nereye kadar? Kime kadar uzanıyorsa kökünden kazımaya, gerekli cezayı vermeye size namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. AKP'li kardeşim bunu Başbakana niye sormuyorsun? Niye bu soruların cevabını istemiyorsun? Neyden gocunuyorsun ki herkese saldırıyorsun? Türkiye'de mitingler yapıyorsun belediye seçimleriyle ilgili buralarda. Hiç yolsuzluk ve rüşvetin olduğundan değil kendinden bahsediyorsun. Sen kimsin? Bu kadar işin içerisinde bir gocunduğun yer var ki sen bu kadar rahatsız oluyorsun saldırgan oluyorsun" dedi.

 

 

 

 

RÜŞVET KANSERDEN KÖTÜ

Başbakan'ın mitinglerde üslubunu bozduğunu kaydeden mhp lideri bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvet kolay atlatılacak bir konu değildir. Yolsuzluk ve rüşvet, toplumsal bir hastalıktır. Kanserden kötüdür. Kangrenden kötüdür. Toplumu hele hele kalıcı hale dönüşürse, herkes tarafından yolsuzluk ve rüşvet görülmez duyulmaz bir hal alırsa, bu toplum çürür. Toplumun çürümesi devleti çökertir. Ondan sonra yiyenlerle yemeyenlerin kavgası başlar. Ve Türkiye'de sosyal hareketlilik hızlanır. Türkiye'de bazı ayaklanmalar baş gösterir. Bundan yararlananlar olur. Türkiye karmakarışık kaosa, kavgaya, iç çatışmaya girdiği zaman ortada hiçbir siyasi parti kalmaz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP'ye oy vermiş olanlar da kurtaramaz" dedi.

 

 

 

 

YARGININ ÖNÜNE ER GEÇ ÇIKACAK

Bahçeli, bu tehlikeli gidişe 'dur' demek gerektiğini ifade ederek yerel seçimlerin iktidarı uyarmak için önemli bir imkan olduğunu dile getirdi. Bahçeli, "AKP'nin Yüce Divandan kurtuluşu yoktur. Yargının önüne er geç çıkacaktır" dedi.

 

 

 

 

ÖLDÜRÜLEN MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANIN MEZARINI ZİYARET ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Malkara'nın Kozyörük Beldesi'nde 15 yıl önce sırtından kurşunlanarak öldürülen Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Dölkan'ın mezarını ziyaret etti. Kozyörük Mezarlığı'na giden Bahçeli, 29 Ekim 1999'da sırtından vurularak öldürülen Dölkan'ın mezarı başında dua ederek, çiçek koydu. MHP lideri bahçeli, Dölkan'ın ailesine sabır dileyerek, karayoluyla Hayrabolu'ya geçti.

 

 

 

 

 

KARAAĞAÇ’A GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Tekirdağ programı kapsamında akşam saatlerinde de Karaağaç Belediyesi tarafından organize edilen Karaağaç Köprüsü Açılış Töreni’ne katıldı. İlk olarak Karaağaç Belediyesi’ni ziyaret eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, burada TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi Karaağaç Belediye Başkanlığı’nda ağırlayan Dr. Özkan Yücel, “Sizleri Karaağaç’ta ağırlamaktan gurur duyuyorum” dedi.

 

 

 

KAPAKLI’NIN DA ANAHTARINI İSTEDİ

Yücel, Karaağaç’ın 11 bin nüfuslu bir sanayi beldesi olduğunu ifade ederek “Kapaklı ile birleştik. 85 bin nüfuslu yeni bir ilçe olduk. MHP çatısı altında 5 yıl Belediye başkanlığı yapmaktan her zaman gurur duydum. Beni bir kez daha aday göstererek gururlandırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi. Bir yıl önce Antalya’daki Belediye Başkanları Toplantısı’nda Devlet Bahçeli’nin kapanan beldelerin MHP iktidarında yeniden açılacağını söylediğini anımsatan Yücel, Karaağaç’ın temsili anahtarını MHP liderine takdim etti ve 30 Mart akşamı Kapaklı’da üç hilalli bayrağı dalgalandıracağına söz verdi. Bahçeli ise “Kapaklı’nın da anahtarını istiyorum” dedi.

 

 

 

 

 

COŞKUYLA KARŞILANDI

Karaağaç Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından açılışın yapılacağı alana geçen Bahçeli ve beraberindeki protokol üyeleri burada yüzlerce Karaağaçlı tarafından coşkuyla karşılandı. Seçimlerin yaklaştığını belirten Bahçeli “Dün 16 olan Büyükşehir Belediyesi, 30’a yükseldi. Tekirdağ 750 bin nüfusu aştığı için Büyükşehir oldu. Toplam bin 394 seçim çevresinde seçimler gerçekleştirilecek” dedi. Karaağaç Köprüsü Açılış Töreni vesilesi ile bir araya geldiklerini söyleyen Bahçeli, “Bu köprü, Özkan Yücel’in emsalsiz hizmetlerinden biri olarak Karaağaç’ta bulunacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Kapaklı’nın yeni ilçe olduğunu ve Karaağaç’ın da katılmasıyla nüfusunun 85 bin olduğunu söyleyen Bahçeli, “Kapaklı Belediyesi’nin üzerinde yeni bir belediye oluşumuna fırsat tanıdı. Burayı çok iyi bilen, güler yüzüyle halkın sevgisini kazanan partimizin bölgedeki tek belediye başkanı, yeni dönemde Kapaklı Belediye Başkan adayımızdır. Hizmetlerini, kurucu belediye başkan özelliği ile sürekli kılmak ve hizmetlerin Kapaklı’nın bütününü kucaklaması için devam ettirmesi amacıyla Kapaklı’nın Belediye Başkan Adayı oldu” dedi.

 

 

 

 

 

YÜCEL’E DESTEK İSTEDİ

Kapaklı’da işçi nüfusunun yoğun olduğunu belirten Devlet Bahçeli, “Çok daha büyük hizmetlere, adil, ilkeli ve dürüst belediye hizmetleri ile halkın yaşam standardını yükseltebilecek bir anlayış gerekiyor. Gerek Prof. Dr. Nail Yılmaz bey, gerekse Özkan Yücel bu unsurları göz önünde bulunduracak. Hizmeti özellikle işçi kardeşlerimize ve ailelerine sunabilecek bir yönetim anlayışını ortaya koyacaklardır” dedi. MHP Başkanlık Divanı MYK Üyeleri ve Milletvekilleri ile Türkiye’yi gezdiklerini söyleyen Devlet Bahçeli, “30 Mart’ta yerel seçimler olacak. Önümüzdeki süreç, ülkenin kaderini değiştirecek bir süreçtir. 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı, 12 Haziran 2015’te milletvekili seçimleri yapılacak. Bu süreç, Türk siyasetinin yeniden şekillenmesine fırsat tanıyacaktır. 30 Mart seçimleri iktidar değişikliğini ön görmemektedir. Ancak iktidarı uyarmak ve milleti uyandırmak açısından önemli bir seçimdir. Bütün arkadaşlarımız sandığa gidip oylarını kullanmalıdır. Görevli arkadaşlarımız sandık hilelerine son vererek seçim sonucunun alınmasına gayret göstermelidir. Seçimlerde katılımı yüksek tutmanızı ve Kapaklı Belediye Başkanı olarak Özkan Yücel’i görmemiz için ona destek vermenizi istiyorum” dedi.

 

 

 

 

AÇILIŞIN ARDINDAN ÇERKEZKÖY’E GEÇTİ

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Selim Yurdakul, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ile birlikte Karaağaç Köprüsü’nün açılışını yaptı. Bahçeli ve beraberindeki protokol üyeleri açılış töreninin ardından Çerkezköy’deki miting alanına geçmek üzere Karaağaç’tan ayrıldı.

 

 

 

 

DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK

Devlet Bahçeli için Çerkezköy’de alanı dolduran binlerce kişi coşkulu bir şekilde Bahçeli’yi beklerken, miting alanına önce TBMM Başkan Vekili Meral Akşener geldi. Meral Akşener’e MHP Tekirdağ Eksi Milletvekili Kemalettin Nalcı eşlik etti. 18.45’te Çerkezköy’e gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli “Devletin başına Devlet gelecek” sloganları ile karşılandı. MHP Çerkezköy İlçe Binası önünde kurulan miting alanında yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Devlet Bahçeli, 30 Mart 2014 yerel idareler seçimleri dolayısıyla MHP’nin başkanlık divanı üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri ile birlikte Türkiye’yi karış karış, il il, ilçe ilçe gezdiklerini belirterek “Bugün Tekirdağ’daydık. Malkara, Hayrabolu, Tekirdağ il merkezi, Ergene, Çorlu, Karaağaç ve Kapaklı’yı ziyaret ederek Çerkezköy’e geldik” dedi.

 

 

 

 

 

ÇERKEZKÖY GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR İLÇE

Çerkezköy’ün gelişen, büyüyen sanayileşen ve işçilerin büyük bir çoğunluğunun yaşadığı bire ilçe olarak dikkat çektiğini söyleyen Bahçeli “Burası aynı zamanda Anadolu’nun her dokusunu taşımaktadır. Çerkezköy bu ülkede yaşayan insanların bir araya geldiği, bir arada yaşamayı vurguladığı, birbirlerine sevgi, saygıyla bağlandığı, ekmeğini hep beraber kazanıp paylaştığı bir güzel ilçe olarak hem ülkemize katma değer sağlıyor hem de istihdam yaratıyor. O sebepten dolayı Çerkezköy’e çok büyük hizmet sunabilecek, buradaki gelişmeyi takip edecek, gelişmenin yönünü belirleyebilecek, herkesin huzur ve güven içerisinde yaşyabileceği bir hale getirebilecek bir belediye başkan adayının size takdim edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple Çerkezköy Belediye Başkan Adayımız Koray Önsel’dir” dedi.

 

 

 

 

MHP KENDİLERİNE HER AŞAMADA DESTEK OLACAK

Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın bir ilçesi olduğunu ama Tekirdağ’ın il belediyesi olmaktan çıktığını, artan nüfusu, toplumsal dinamizmi, kapsadığı alan itibari ile büyükşehir statüsü kazandığını ifade eden Bahçeli “Büyükşehir olarak Tekirdağ’ın bütün mülki sınırları içerisinde belde, köy, ilçe mahalle ne varsa artık büyükşehirle beraber Türkiye’nin büyüyüp gelişmesi yolunda çaba gösterecektir. Onun için bu kadar kapsamlı gelişen bir yöre olması dolayısıyla, altyapı ve imarlar konusunda önemli sorunları var ve düzenlemelere ihtiyacı var. Sanayi şehri olması sebebiyle bir takım doğan sorunların aşılması gerektiği dikkate alındığında burada belediye başkan adayı olarak bulunan kişinin soğukkanlı, birikimli, tecrübeli, herkesle diyalog içerisinde olan herkesi seven, hiçbir etnik ve mezhep temelli bir ayrıma tabi tutmadan zengindi, fakirdi demeden, köydü mahalleydi, ilçeydi diye tasnife tabi tutmadan herkesi Allah’ın kutsal bir emaneti olarak görüp, bu aziz milletin aziz evlatlarına sahip çıkmayı ilke kabul etmiş, adil, dürüst, milliyetçi hareketin üretken belediyecilik felsefesi ile yönetecek ve yönlendirecek bir şahsiyete ihtiyaç vardı. Yapılan araştırmalarda bu şahsiyet Nail Yılmaz beyefendidir. Nail Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Koray Önsel ile beraber Çerkezköy’e çok büyük hizmetler sunacaklarına inanıyoruz ve Milliyetçi Hareket Partisi kendilerine her aşamada destek verecek ve her aşamada da kefil olacaktır” diye konuştu. 

 

 

 

 

SİYASETİN AYDINLIK ÇİÇEKLERİDİR

Türkiye’de çok sayıda siyasi partinin bulunduğunu söyleyen Devlet Bahçeli “Seçimlere girme hakkına sahip olan parti ise 25’tir. Her biri bu aziz millerin evlatlarının kendi dünya görüşlerine göre şekillendirilmiştir. Bunlar demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasetin aydınlık çiçekleridir. Siyasi kültürümüzün gelişmesinde bu siyasi partiler arasında karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörüyle ülke için çalışmak, milletin birliği için bir arada olmak ve ülkemizin birçok yönüyle sosyo ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak amacıyla yola çıkmışlardır. Her biri demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur. Birbirimize bu çerçevede yaklaşırsak, sorunlarımızı Türkiye’yi bir kargaşaya, bir kavgaya, bir kamplaşmaya, bir kutuplaşmaya, bir krize sokmadan, herhangi bir iç çatışmaya sürüklemeden, birlikte ve bir arada yaşamanın bütün unsurlarını taşıyarak, karşımızdakine sevgi ve saygıyla yaklaşarak  yolumuza devam etmek milletimiz için hayırların en iyisidir. Bunun dışında bir yol düşünmek isabetli değildir. Bunun dışında herhangi bir düşünce ile ısrarlı biğr şekilde yönlendirmek bir takım provakatörlere alet olmak doğru değildir” dedi.

 

 

 

 

VİCDAN MUHASEBESİ İLE GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Ülkemizin şuanda AK Parti tarafından yönetildiğini dile getiren Devlet Bahçeli “Önümüzdeki süreç içerisinde belediye başkanlarını seçeceğiz, arkasından Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, arkasından milletvekillerimizi seçeceğiz. Demokrasinin bu üç önemli siyasi olayını sonuçlandıracak bir süreç içerisine giriyoruz. 11 yıllık siyasi iktidarın bütün politikalarını benimsiyorsanız, başta AK Parti’ye oy vermiş arkadaşlarım olmak üzere o zaman sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte yürüyelim biz bu yollarda türküsünü söyleyip gidebilirsiniz. Ama gerçek o değilse o zaman iradeyle bir çözüm aramamız gerekiyor. O sebepten dolayı önümüzde bir fırsat doğuyor. Eğer Türkiye’nin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek istiyorsak, Türkiye’nin bir kardeş kavgasına yürümesini düşünmüyorsak, Türkiye’nin milli devlet anlayışını, toprak bütünlüğünü ve cumhuriyetin tüm kazanımlarını bu ülkede devam ettirmek istiyorsak o zaman hepimiziz bir vicdan muhasebesi ile her şeyi gözden geçirmemiz lazım” diye konuştu.

 

 

 

 

 

17 ARALIK AK PARTİ’Yİ YÖNETENLERİN YÜZ KARASIDIR

17 Aralık’ın bir sınav olduğunu, önemli bir gün olduğunu söyleyen Bahçeli “17 Aralık AK Parti’yi yönetenlerin yüz karasıdır. Bir ülkede herkes iktidar olabilir herkes ülkenin gelişmesi için katkı gösterebilir. Ama 76 milyonun 44 milyonu olan yoksulun, kimsesiziz, öksüzüz, yetimin, açlık sınırının altında yaşayanların hakkını yemeyi kimse düşünmemeli ve cesaret edememelidir. Bir siyasi partinin görevi yoksulluğu en aza indirmek, örf ve adetlerimizle geleneklerimizle kaynaşmış bir toplum olarak orta tabaka dediğimiz işçiyi, memuru, emekliyi, köylüyü, esnafı güçlü kılmaktır” dedi. 

 

 

 

 

YOLSUZLUKLA MÜCADELE SONUNA KADAR SÜRDÜRÜLMELİDİR

Çerkezköy’de çok değerli işverenlerin olduğunu ve bunların ülkeye katma değer ve istihdam yarattığını söyleyen Bahçeli “Türkiye’de 154 bin genç işsizimiz var. Toplam işçisimiz 2 milyon 746 bindir. Ama iş arayıp da bulamayanları, aramaktan vazgeçenleri de dahil ederseniz 4 milyonu aşıyor. Bunun anlamı şudur. Her evde bir işsizimiz var. Yolsuzlukla mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir. Savcının polisin görev yertini değiştirmekle, devletin her türlü imkanını kendisi için kullanmakla yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış olanlar bunun üstünü örtemez.  Bununla mücadeleyi hep beraber demokrasi içerisinde yapmalıyız. Bunun yolu seçimdir. En yakın seçim 30 Mart’tır. Hep beraber sandığa gideceğiz. Vicdanımızın sesini duyacağız. İktidarın oyunu aşağıya çekeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan akşam yastığa başını koyduğunda milletim benden uzaklaşıyor diyebilmeli ve hatalarını düzeltmelidir. Bu millet diktatörtleri sevmez bu millette demokrasi ve milliyetçilik kucak kucağadır” diye konuştu.

 

 

 

 

YAĞMURA ALDIRIŞ ETMEDİLER

Yağmura aldırış etmeden miting alanını dolduran binlerce kişi, miting boyunca da çeşitli sloganlar atarak Devlet Bahçeli’ye destek verdi. Çerkezköy’deki programın ardından Devlet Bahçeli, geceyi geçireceği İğneada’ya hareket etti.

 

 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER – Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10