Dinç "Halk bu yola bağımsız çıkmamızı istedi"

Çerkezköy'de Bapımsız Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Ekrem Dinç, Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

Çerkezköy 7.03.2014 12:20:00 0
Dinç

HALK, BAĞIMSIZ OLARAK ÇIKMAMIZI İSTEDİ

Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Dinç “Seçime bağımsız girmek gizli bir listedir. Bazı vatandaşlarımız oylarını bizden yana kullanacaklarını söylüyorlar. Biz artık bu seçimde gerçekten yarıştayız. Biz bu seçimde arda kalanlarla değil seçimi kazanacak bir adayla yarışıyoruz” dedi. Dinç, CHP’den AK Parti’ye, AK Parti’den de diğer partilere geçişleri medyadan takip ettiklerini dile getiren Dinç “17 Şubat’a kadar partilerinin listelerinde olan ve partim için mücadelemi sürdüreceğim diyenler başka partilere hiç düşünmeden geçtiler. Bu bir siyasi bir ilişki değildir ve kısaca menfaattir. Biz bu yola halkımızın direktifi ile çıktık. Halkımızın olumlu tepkileri ile hareket ediyoruz. Ekibimizde gönülle arkadaşlarımız bulunuyor. Siyasi partinin gücüne değil halkımıza güveniyoruz. Halk bizim bu yola bağımsız olarak çıkmamızı istedi” dedi.

 

İNSANLARIMIZ KANSER RİSKİ TAŞIYOR

Dinç, çıktıkları bu yolun zor olduğunu bildiklerini ifade ederek “Bu halk kimleri sandığa gömdü ve kimleri lider yaptı. Ekibimiz siyasi partilerden daha iyi çalışıyor. Çerkezköy halkı geçmiş yıllarda bağımsız bir Belediye Başkanını seçmiştir. İnşallah 30 Mart yerel seçimlerinde tekrar seçecektir. Halkımızın eksik gördüğü bazı konular vardı.  Ana yollar üç kez yapılmış ve tekrar yıkılmıştır. Çerkezköy’ün ihtiyaç duyduğu eğlence merkezleri maalesef yoktur. Vatandaşlarımız gün içinde ekonomik şekilde çocuklarını bırakacağı bir kreş bulunmamaktadır. Çerkezköy Belediyesi borç batağına giderken halk bu parayı artık sormaktadır. Belediyenin sosyal aktivelerinden memnun değiliz. Mevcut siyasi partinin adayı İstanbul’un ilçelerine benzetiyor. Çerkezköy inşaatlardan ve fabrikalardan geçimini sağlamaktadır. Mera alanlarını daraltarak hayvancılığı öldürerek nüfusu aç bırakıyor” dedi. Çerkezköy’ün sorunları ile ilgili de konuşan Dinç, ilçede büyük bir sağlık sorunu olduğunu dile getirerek “Son yıllarda özellikle Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy’de saat 10.00’dan sonra dolaşılmıyor. Fabrikalardan ve derelerden gelen kokular insanları rahatsız ediyor. Belediye bu konuyla ilgili gerekli denetlemeyi yapmıyor. İnsanlarımız geceleri zehir soluyorlar. O kokular kanserojen taşıyor ve bu kokularla birlikte insanlarımız kanser riski taşımaktadır” dedi.

 

SİYASİ PARTİ ADAYLARI VATANDAŞIN İÇİNE GİREMİYOR

Çerkezköy’de doğru düzgün bir üst geçit bulunmadığını söyleyen Dinç, “Çerkezköy’de kahvelerde yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımız yapılan köprünün şeklinin yanlış, kavşakların düzensiz olduğunu ifade ediyorlar. Siyasi partilerin Belediye başkan adayları kahvehaneye gittiğinde vatandaş korkusundan ve tepki görürüm diye soru soramıyor. Bizimle üç kelime konuştuktan sonra kahaleye alıp bizimle bütün sorunları paylaşıyor. Siyasi parti adayı vatandaşın ve esnafın içine giremiyor. Çerkezköy’ün 81 ilden göç aldığını ve tek yürek olduğunu biliyoruz” dedi. Gazeteci Şaban Kardeş de siyasi parti dışında bağımsız olarak bu işi yapmanın zor olduğunu ifade ederek “Bu gönül ve inanç işidir. Çerkezköy’de gönül isterdi ki 3-4 bağımsız aday çıksaydı. Halkın ne zaman ne yapacağını kestiremeyiz. Yolunuz açık olsun. O yüzden gerçekleştirdiğiniz ziyaretten ötürü sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10