Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Malkara'da 70 Yataklı Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Dr. Müezzinoğlu, "Sağlığa ulaşımda herhangi bir engel tanım

Tekirdağ 10.03.2014 16:58:00 0
Devlet Hastanesi

ALMANYA’DA NE VAR TÜRKİYE’DE DE OLACAK

Bakan Müezzinoğlu, “Almanya’da ne varsa Türkiye’de de o olacak” dediklerini hatırlatarak, “İngiltere’de Fransa’da ne varsa Türkiye’de de olacak dedik. Onun için geceli gündüzlü çalıştık, vatandaşımızın önünde, fakirimizin fukaramızın, engellimizin, yaşlımızın hangi kesimi olursa olsun 76 milyon ülke insanımızın önünde sağlığa ulaşımda herhangi bir engel tanımadık, tanımıyoruz ve tanımayacağız. 2002 yılında bu ülkenin toplam 630 ambulansı vardı. Bu ambulansların çoğu teknik donanımı yetersiz ambulanslardı. Hatta bazen vatandaş ambulans istediğinde bizim sağlık yöneticilerimiz 'mazotu yok, mazotunu koyarsanız gelir hastanızı alırız' diyorlardı ama bugün bu kardeşiniz bu hemşehriniz son 1 yılda bin 200 ambulans dağıtımı yaptı. Şimdi artık ambulans helikopterlerimiz var. Ambulans uçaklarımız var. Kazakistan’da TIR şoförümüz kaza yapıyor, kırıkları var tedavisi orada olabilir. Ama diyor ki 'Hey Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ben ülkemde tedavi olmak istiyorum.' Ambulans uçağımız gidiyor Kazakistan’dan TIR şoförümüzü alıyor ve geliyor” dedi.

 

 

 

 

“MİLYON DOLARLIK TEDAVİSİNİ BİZ YAPTIRIYORUZ”

Milletin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, Tekirdağ'da gardnersendromu hastalığına yakalanan Refiye Yılmaz'ın tedavisini Amerika'da Sağlık Bakanlığı olarak yaptırdıklarını belirtti. Milletin derdini kendi dertleri gibi gördüklerini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Eşimiz, evladımız, annemiz, kendimiz, yakınımız bir hastanede hangi en iyi tedaviyi görmesini istiyorsa benim Malkaralı vatandaşım da o standartta bir hizmet görsün istiyoruz. Bunu da büyük oranda başardık. Onun için bakınız Tekirdağlı Refiye kızımız bir yıldır Amerika’da tedavi oluyor. Milyon dolarlık tedavisini biz yaptırıyoruz. Bu millet yaptırıyor. Eskiden vatandaşımız hele hele fakir fukaramız doktora gitmesi için sosyal yardımlaşma fonuna gidecek, oradan doktora gidecek, oradan alabilirse reçete alacak, reçetesinin bedelini yine sosyal yardımlaşma fonundan 50 milyonluk reçeteye 10 milyon 20 milyon para verilecek o en ucuz ilacı tedaviye yeterli olmayan ilacı alacak. Vatandaş buydu. Vatandaş şimdi aile hekimine gidebiliyor. Aile hekimi 24 saat hizmetinde uzmanlarıyla acil hizmetleriyle her türlü teknolojisiyle Türkiye’de yapılabilen bütün tedavilerini yaparak ama yapılamıyorsa veya yapılıyor olsa bile bizim Refiye kızımızın tedavisi Türkiye’de yapılabiliyordu. Ama kızımız ne dedi. 'Ben Amerika'da tedavi olmak istiyorum dünyanın en iyi yeri orası diyorlar.' dedi. 'Onun için ne olur beni orada tedavi ettirin' dedi ve biz kızımızı ailesi ile birlikte orada bir yıldır tedavisini yaptırıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, butona basarak Malkara Devlet Hastanesi'nin temelini attı.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10