'İstiklal Marşı onurlu mücadelenin destanıdır'

Din-Bir-Sen Tekirdağ İl Başkanı Abdullah Karacan, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Çerkezköy 11.03.2014 19:50:00 0

“MİLLİ MÜCADELE RUHUNU YANSITMAKTADIR”

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’nın, TBMM’de Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını kaydeden Abdullah Karacan, “Merhum Mehmet Akif Ersoy’un vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı, milli mücadele ruhunu yansıtmaktadır. Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde ele almaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milleti’nin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

 

“RAHMETLE ANIYORUZ”

İstiklal Marşı’nın ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna vermiş olduğu onurlu mücadelenin destanı olduğunu vurgulayan Karacan, “Bu duygular içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 93. Yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10