Nazmi Çoban Çerkezköy'deki sendikaları ziyaret etti

Saray Belediye Başkanı ve CHP Saray Belediye Başkan Adayı Nazmi Çoban, Belediye meclis kontenjan adayı Ergun Er ile birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ı makamında ziyar

Çerkezköy 11.03.2014 20:49:00 0
Nazmi Çoban Çerkezköy

TMS’YE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Dün saat 11.00’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün sizlere nezaket ziyareti gerçekleştirmek istedik. İşçilerin örgütlenmesinde sendikaları büyük görev yapmaktadır. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi. Sendikalarda mücadele etmenin zor olduğunu kaydeden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da “Sendikalarda fedakarlık ve sadakat olmazsa bu işi yapmanın bir nedeni olmaz. Üyelerimiz ile birlikte on yıldır güzel çalışmalara imza attık. Bundan sonra da üyelerimiz ile birlikte güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Nezaket ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Adaylığınız da hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

 

 

“SARAY’DAN GÖÇ BİLE VERDİK”

Nazmi Çoban, “Sanayi alanının dar olması nedeniyle, bacasız sanayiyi planlama kabul etmedi. Beyazköy’de 150 hektarlık sanayi alanımız var. Saray’ın girişinde sadece benzinliğin arka tarafını sanayi alanı olarak ayırmışlar. Fabrikalar çevreyi kirletir diye mantık gütmüşler. Saray’da bu nedenle göç bile verdik. Kış aylarında işçilerimiz sıkıntı yaşadığı için Kapaklı ve Çerkezköy’e göç ettiler. Büyükşehir yasası ile birlikte sanayi alanlarında revizyon olacak. Gerçekten özverili çalışmalar işçiye güven veriyor. Başkanımızı bu konuda kutluyorum. Aynı geminin içindeyiz. İnşallah çok aydınlık yarınlara bu gemiyi birlikte götürürüz” açıklamalarında bulundu.

 

“ÇOCUKLARIMIZA KURS VERİYORUZ”

Sendikalar olarak üretmek, korumak ve kazandırmak için çalıştıklarını kaydeden Koçak, “ Her ay 75 üyemizi Ankara’da 3-4 gün eğitime gönderiyoruz. İnsan ilişkileri, kalite eğitimi ve sigarının zararlarına kadar eğitimler veriliyor. Yazın ise eşli eğitimler yapıyoruz. 75 üyemiz ve eşlerini Ankara’da eğitime gönderiyoruz. Sosyal sendikacılığı üyelere de veriyoruz. Metal Çocuk Kulübü’ne üye toplam bin çocuğumuz bulunmaktadır. Çocuklarımızı yazın Ankara’daki etkinliklerimize gönderiyoruz. Sendikamızın üç katında 4-5-6-7 ve 8’inci sınıf çocuklarımıza İngilizce, matematik ve Türkçe kursu veriyoruz. 350 üye çocuğumuz sendika tarafından açılan dershaneden yararlanıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel etkinlikler yapacağız” diye konuştu.

 

TEKSİF’İ DE ZİYARET ETTİ

En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Başkan Nazmi Çoban ise “Bir eğitimci olarak Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı kutluyorum. Biz de belediye olarak Saray’da sosyal belediyeciliğin örneklerini sergilemeye çalışıyoruz. Yazları çocuklarımızı çeşitli kurslar ve yaz okulları ile buluşturuyoruz” dedi. Ziyaretin ardından Teksif Sendikası’na geçen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban burada sendika Başkanı Mürsel Türkkan ile görüştü. Sohbet şeklinde geçen ziyarette Mürsel Türkkan Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a sendikanın faaliyetleri ve üyelerin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler verdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10