Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93.yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından dün saat 14.00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda "İstikla

Çerkezköy 12.03.2014 17:07:00 0
Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

“DÜNYANIN EN BÜYÜK ZAFERLERİNİ KAZANDI”

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özlem Kurt, Türk milletinin, bağımsızlığına yönelen saldırılara, işgallere, kararlılıkla ve büyük kahramanlıklarla karşı koyduğunu, imkansızlıklar içinde bağımsızlık aşkıyla büyük zaferler kazandığını ve Türklüğe düşmanca saldırıp, Türk milletini yok etmek isteyen işgalci ve soykırımcı milletlere karşı dünyanın en büyük zaferlerini kazanarak eşi bulunmaz bir ders verdiğini ifade etti.

 

 

 

 

“ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU DÜNYAYA GÖSTERDİ”

Kurt, Kurtuluş Savaşı’nın, genci yaşlısı, kadını erkeği, tüm ulusun kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayarak “Yüce Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihin akışını değiştiren bu zafer, birlik ve beraberliğimizi yurt sevgimizi, özgürlük tutkumuzu dünyaya gösterdi. Makus talihini yenemeyen milletlere de büyük bir örnek oldu. Kurtuluş savaşında bağımsızlığımızın anıtı dikilirken, ümidimizin, imanımızın, çilemizin, vatanseverliğimizin, hürriyet aşkımızın şairi olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal marşındaki özlü, dinlerken tüyleri diken diken eden dizeleriyle bu savaşı ölümsüzleştirmiş, kahraman ordumuzun Anadolu’nun her yanında kanlarıyla yazdıkları bu muhteşem destanı, Tacettin dergahındaki beyaz duvarlara ocak kömürleriyle sabah ezanlarında naksetmiştir ” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşıyla, milletimizin soylu ve yüce yaratılış özelliklerini, duygu ve düşüncelerini en güzel biçimde anlattığını ifade eden Kurt “Türk ulusunun yurt ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olan İstiklal Marşı, yeniden şahlanışımızı anlatan eşsiz bir yapıt olmuştur. Büyük bir düşünce ve bilim adamı, yazar ve şair olan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve dizeleri coşkulu bir vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal marşı, bizim en büyük moral gücümüz, milletimizin şanlı destanıdır. Her zaman çocuklarımız, gençlerimiz, Akif’in muhteşem dizelerinden oluşan İstiklal Marşını okumakta ve bağımsız, özgür Türkiye için tek yürek olmaktadır. Büyük üstat Mehmet Akif Ersoy seni, düşüncelerini, eserlerini, türk milletini vatanı kurtarmak için harekete geçirdiğin o muhteşem konuşmalarını, o türk İslam’ın sendeki güzel buğusunu hiç unutmayacağız. Mekanın cennet olsun. İstiklal marşımızın kabulünün 93.yılını kutladığımız bu mutlu günde manevi huzurunda büyük bir sevgi ve saygı ile eğiliyoruz. Yüce Allah bu millete bir daha İstiklal marşının yazıldığı günleri göstermesin” dedi.

 

 

 

 

İSTİKLALE KOŞANLAR

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy’u anlatan belgesel izletildi. Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinin “ Ya İstiklal ya ölüm “ oratoryosu büyük beğeni topladı. Ardından ise Ayşenur Çankaya “Şehitler Tepesi” adlı şiirini okudu. Programın finalinde Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları iki perdelik “ İstiklale Koşanlar” tiyatrosu ise ayakta alkışlandı.

 

 

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Anma programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı ve BBP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Faruk Korkmaz, MHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Koray Önsel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

 

 

Haber/ Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10