'Sultanköy çevresini koruyor, atıksuyunu değerlendiriyor"

Sultanköy Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2012/2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, hazırlandığı "Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu DeÄ

Marmara Ereğlisi 13.03.2014 13:51:00 0

2 SİSTEM KURULDU

Sultanköy Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü yetkilileri, proje kapsamında yapılması planlanan 2 sistemin kurulumunun tamamlandığını ve sistemlerin devreye alındığını ifade etti. Projenin amacını ve işleyişini anlatan yetkililer “Projenin en önemli sistemlerinden biri olan ve “Arıtma Tesisi Çıkış Suyu Arıtma Sistemi’nin, montajı tamamlanmış ve sistem devreye alınmıştır. Projenin ana amaçlarından biri; park, bahçe ve yeşil alan sulamasında arıtılmış atıksuyun tekrar kullanılması sağlanarak, mevcut temiz su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmaktır. Son günlerde, yağışların azalması ve yeraltı su seviyelerinin kullanıma bağlı olarak hızlı şekilde azalması su kıtlığı riskini gündeme getirmiştir. Artık suyun önemi gün geçtikçe fark edilmektedir. Gelecek günlerde alternatif su kaynaklarına daha çok  ihtiyaç duyulacağı ortadadır.  Bu proje ile geri kazanılmış suların kullanılabilirliği ortaya konularak, bölgemizde, örnek bir proje uygulanmıştır. Bu projeyle hem halkımızı hem de yerel yönetimlerin bilinçlendirilmesine katkı sağlanmıştır” dedi.

 

SÜREKLİ TAKİP SİSTEMİ KURULDU

Proje kapsamında arıtma tesisine “Elektrik Tasarruf ve Sürekli Takip Sistemi” kurulduğunu ifade eden yetkililer “Bu sistemle de, tesise gelen atıksu miktarı az olduğunda, sisteme hava veren blowerların kapasitesi otomatik olarak ayarlanmakta ve ihtiyaçtan fazla hava verilmesi engellenmektedir. Böylece, motorların fazla çalışması engellenmekte ve elektrik sarfiyatı azaltılarak, işletme maliyetleri düşmektedir. “Elektrik Tasarruf ve Sürekli Takip Sistemi” kurulduktan sonra elektrik faturasındaki düşüşten yüzde 50’nin üzerinde tasarruf sağlandığı tespit edilmiştir. Bu da projemizde öngörülenden daha fazla elektrik tasarrufu sağlanmıştır. Bu ekonomik girdi de başka bir hizmet alanında vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Tesise ayrıca proje kapsamında sistemin takibini sağlamak için ufak bir laboratuar kurulmaktadır” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10