Çevreci Yaşlı Kadın, İş Makinasına Direndi

Edirne 1. Murat Mahallesi'nde yıllardan beri park ve çocukların oyun alanı olarak kullanılan arsaya inşaat yapmak için kepçenin geldiğini gören vatandaşlar tepki gösterdi.

Bölgede Gündem 2.04.2014 12:21:00 0
Çevreci Yaşlı Kadın, İş Makinasına Direndi

BİZ GELİP BURADA NEFES ALIYORUZ

Kazı yapmaya gelenler inşaat için belediyeden ruhsat alındığını ve çalışmaya başlayacaklarını söyledi. 75 yaşındaki Kıymet Peker ile birlikte çevrede toplananlar, İdare Mahkemesi'nde arsaya imar izninin iptali için dava açıldığını, bunun beklenmesi gerektiğini ifade etti. Peker, bu alanın 18 yıldır park olarak kullanıldığını anımsatarak “Biz gelip burada nefes alıyoruz. Çocuklara bu oyun yeri kalsın. Gelip dolaşsınlar, salıncakta sallansınlar. Biz böyle istiyoruz. Buranın park kalması için Yasin adadım” dedi.

 

 

 

 

BAŞKAN GÜRKAN SÖZ VERDİ

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da olay yerine geldi ve kepçenin önüne oturan Kıymet Peker'in yanına giderek onunla bir süre oturdu. Yeşil alanları ranta kurban etmeyeceklerini, bu arsanın imar durumuyla ilgili dosyayı inceleteceği ve mevzuata aykırı bir durum varsa gereğini yapacağı sözünü veren Başkan Gürkan, "Telaş yapılacak durum yok. İnsanların hukukunu korumak başka bir şey, yeşil alanları ranta kurban etmek başka bir şey. Biz kimsenin hukukuna karşı değiliz ama yeşil alanları da ranta kurban etmeyeceğiz. Merak etmeyin, belediye başkanı olduğum sürece hiçbir park yıkılamayacak” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10