İstişare Kurulu Toplantıları'nın ikincisi yapıldı

Çerkezköy Müftülüğü tarafından ilki geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan İstişare Toplantılarının ikincisi dün düzenlendi.

Çerkezköy 9.04.2014 15:55:00 0
İstişare Kurulu Toplantıları

İSTİŞARE KURULU TOPLANDI

Dün saat 09.30’da Yemek Dünyası’nda düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısında Müftülük personelinden Hoca Ahmet Baksı tarafından Kuran okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, ilk toplantıda alınan kararları hatırlatarak “Bu ikinci toplantıda da kararların uygulanması sağlanacak” dedi.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK

İlçe İstişare Kurulu’nun güzel işlere imza attığını dile getiren Tuna “Kaymakamımız şemsiyesi altında çok güzel işler yapıyoruz. Çerkezköy’de gerçekleştireceğimiz ‘Kutlu Doğum’ haftası etkinliklerini de İstişare Kurulumuzla birlikte yapacağız Birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar neticesinde Çerkezköy’de çok güzel işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

İstişare etmenin önemine dikkat çeken Tuna, “Bu bakımdan maddi ve manevi birlikte olmak çok daha faydalıdır.”dedi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili de konuşan Tuna, 15 Nisan’da Osmanlı Camii önünde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mehteran gösterisi gerçekleştirileceğini belirterek “Daha sonra hafta boyunca da çeşitli konferanslar düzenleyeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da belediyemiz Kutlu Doğum haftası etkinliklerine yardımcı olacak. Bu nedenle belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da, Müftülüğün çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirerek “Her zaman dediğim gibi sıkıntılarımızı üzüntülerimizi paylaşarak dağıtılsın diyoruz. İşte bu istişare kurulu bunların çözümü için en güzel yerdir. Meslek hayatımda bu uygulamanın somut göstergesi olarak da bunu görüyorum” dedi. Çalışmaları dolayısıyla İlçe Müftüsünü de kutlayan Kubilay “İlçe Müftülüğümüzün gençler, engelliler, aileler ve ihtiyaç sahibi kişilere önemli planlar yaptıklarını öğrendik. Bundan böyle de süreceğine inanıyor ve bu birliktelik kaynaşmasının kamu ve özel sektörün de içinde bulunmuş olması bu birlikteliğe güç katıyor olmasını devlet millet kaynaşması olarak görüyorum” dedi. Kaymakam Kubilay’ın konuşması sonrasında İstişare Kurulu Üyeleri ‘kutlu doğum haftası’ etkinlikleri kapsamında nelerin yapılması konusunda görüşlerini dile getirdi. Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Mustafa Seçkin ve Serkan Karagöz de umre sözü verdi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri de çalışmalarda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

KATILIM YOĞUN OLDU

İstişare Toplantısına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, ÇOSB Temcilcisi Fazıl Tan, ÇTSO Temsilcisi Mustafa Seçkin, ÇEMYO Temsilcisi Taha Aslanlı, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Belediye Temsilcisi Kenan Çetin, Sanayi kuruluşları temsilcisi Sait Yazı, 4 müftülük personeli ve istişare kurulu üyeleri katıldı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10