Mandalı: CHP'nin oyları ile başkan olmadım

Kızılpınar'da 2 dönem belediye başkanlığı yapan, Kızılpınar'ın Çerkezköy'e bağlanmasının ardından 2014 seçimlerine Büyük Birlik Partisi'nin Çerkezköy Beledi

Kapaklı 9.04.2014 18:19:00 0
Mandalı: CHP

USTALIK DÖNEMİNDE KAPAKLI’YA HİZMET EDECEK

Kapaklı’da 3’üncü dönem Belediye Başkanlığı’nı kazanan İrfan Mandalı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediğini ifade eden Korkmaz “Kendisi benim 10 yıldır mesai arkadaşımdır. 10 yıl boyunca çok iyi teşriki mesaimiz oldu. 3’üncü dönemde de Belediye Başkanlığı yarışından zaferle ayrılarak ustalık döneminde Kapaklı’ya hizmet edecek. Kendisinin ustalık döneminde en iyi hizmetleri yapacağından en ufak bir şüphem yok. Kapaklı halkı en iyi tercihi yaptı. Ben de bundan sonra yine siyaset hayatıma Büyük Birlik Partisi çatısı altında devam edeceğim” dedi.

SEÇİMLERİ İSTİKLAL MÜCADELESİNE ÇEVİRDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “30 Mart yerel seçimlerinde Faruk Korkmaz yaklaşık 2 bin 700 oy aldı. Bu rakam, Faruk başkanımın gerçek oyunu yansıtmıyor. Bunun nedeni de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü Başbakanımız yaptığı açıklamalarda yerel seçimleri adeta milli mesele, istiklal mücadelesine çevirdi. Bu da partinin, adayların önüne geçmesine neden oldu. Bu nedenle Faruk başkan gerçek gücünü gösteremedi” dedi.

KAPAKLI HALKINI UYARDIM

Kendisinin bu duruma seçimlere 2-3 gün kala uyandığını ve Kapaklı halkını uyardığını dile getiren Mandalı “30 Mart seçimlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, Belediye Başkan adaylarının seçimi olduğunu söyledim. Eğer Başbakan o konuşmaları yapmasaydı Faruk başkanın oyu en az 10 bindi” diye konuştu.

CHP’NİN KAPAKLI’DAKİ OYU BELLİDİR

Başkan Mandalı, seçimlerde diğer CHP’li Belediye Başkan Adaylarına kıyasla kendi işinin çok daha zor olduğunu dile getirerek “CHP’nin Kapaklı’daki oyu bellidir. Vahap Akay Çerkezköy’de CHP’nin oyları ile seçimi kazandı. Fakat ben burada CHP’nin oyları ile başkan olmadım. Faruk Korkmaz da 2004 seçimlerinde benim gibi zorluklarla mücadele ederek başkan oldu. 2004’te BBP’nin ülke genelindeki oy ortalaması yüzde 1,5 civarındaydı. DSP’nin ise oy oranı yüzde 1 civarındaydı. Buna rağmen Faruk Korkmaz Kızılpınar’da, ben de Kapaklı’da seçimlerden galip çıktık” ifadelerini kullandı.

OYNANAN OYUNLAR, İLÇE OLMASINI ENGELLEDİ

Mandalı, Faruk Korkmaz’ın Kızılpınar’ı ilçe yapmak için büyük çaba harcadığını anımsatarak “Bizim nüfusla ilgili bir sıkıntımız yoktu. Fakat Kızılpınar’da nüfus yeterli değildi. Bu çerçevede Veliköy ile birleşerek Velipınar adı altında yeni bir ilçe oluşturulması için AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ile birlikte Ankara’ya müracaatta bulundu. Fakat Faruk başkanın üzerinde oynanan oyunlar Kızılpınar’ın ilçe olmasını engelledi” dedi. Karaağaç Belediye Başkanının yaptığı açıklamalarda borçlarının bulunmadığını söylediğini dile getiren Mandalı, Karaağaç’ı 4,5 milyon TL borçla devraldıklarını söyledi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10