Öğrencilerden gururlandıran başarı

Kapaklı Gazi Ortaokulu, TUBİTAK Bilim Fuarları Projesine katıldığı 72 projeyi, dün okulda düzenlenen bilim fuarında sergiledi.

Kapaklı 11.04.2014 17:29:00 0
Öğrencilerden gururlandıran başarı

FUAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu alkışlarla karşılayan öğrenciler, Kaymakam Kuzulu’ya çiçek takdim etti. Kuzulu’ya projelerle ilgili bilgi veren Projelerden Sorumlu öğretmen Okan Aytaç, Bilim Fuarı’nın TUBİTAK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yalnızca bin okulda gerçekleştirildiğini ifade etti.

DAHA SİSTEMLİ ÇALIŞMAYI ÖĞRENDİLER

Fuarı düzenleyen okullara TUBİTAK tarafından destek verildiğini söyleyen Aytaç “Fuarın amacı öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda merak ettikleri konularda araştırma yapmaları ve elde ettikleri bilgileri sunma yeteneklerinin geliştirilmesidir. Bu araştırmaları yaparken, öğrencilerimizin bilimsel yöntemleri kullanmaları da amaçlanıyor” diye konuştu. Aytaç, proje sayesinde öğrencilerinin araştırmayı, sorgulamayı ve daha sistemli çalışmayı öğrendiklerini belirtti.

BİN OKULDA YAPILIYOR

Öğrencilerin bu kazanımları yaşamlarındaki problemlere etkili çözümler üretebilmek için kullanmayı öğreneceklerini söyleyen Aytaç “Bu Bilim Fuarı ülkemizde yalnızca bin okulda yapılıyor. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu da bu okullardan biri olmayı başardı. Öğrencilerimiz Bilim Fuarı’na oldukça yoğun ilgi gösterdi. Okul olarak bundan sonraki yıllarda da TUBİTAK furarlarına daha geliştirilmiş projelerle katılmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

AYNI BAŞARIYI DİĞER OKULLAR DA GÖSTERSİN

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel de Kapaklı’yı en iyi şekilde temsil ettikleri için Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti. Çocukların başarısı ile gurur duyduklarını söyleyen Yüksel “Temennimiz bundan sonraki süreçte de benzer başarılara imza atmaları ve aynı başarıları diğer okullarımızın da gösterebilmesidir” dedi.

ÖĞRENCİLERİ KUTLADI

Stantları gezerek projeleri inceleyen Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da öğrencilerden hazırladıkları projelerle ilgili bilgiler aldı. Okulun Türkiye’deki bin okuldan birisi olarak ilçeye büyük bir grur yaşattığını söyleyen Kuzulu, öğrencileri ve okul yönetimini tebrik ederken, bu başarının ilçedeki diğer okullara da örnek olmasını temenni etti.

ÖĞRENCİLER ÖĞRENMEYİ ÖĞRENDİ

Kuzulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencilerinin Bilim Fuarı Projesi ile öğrenmeyi öğrendiklerini ifade ederek “İnsanlar bugün öğrendikleri bir bilgiyi belli bir zaman sonra unutabilir. Fakat insana öğrenmeyi öğretirseniz unuttuğu bir bilgiyi yeniden öğrenme imkanına sahip olur. TUBİTAK projesinde elde edilen başarı kapsamında okulumuza bir mikroskop ve para ödülü verdi. Bu ödül de okulun labaratuvar ihtiyaçları kapsamında kullanıldı” dedi.  Fuarda 8. Sınıf öğrencilerinde Tuğçe Atak da okul gazetesi için Kaymakam Kuzulu ile röportaj yaptı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10