Korkmaz: Hepimiz yüz yüze bakacağız

30 Mart seçimlerine Büyük Birlik Partisi'nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak giren Faruk Korkmaz dün saat 15.00'da Çerkezköy Erzurumlular Derneği'nde basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 11.04.2014 20:05:00 0
Korkmaz: Hepimiz yüz yüze bakacağız

SÖZ VERİP TUTMAMALARI BENİ ÜZDÜ

30 Mart seçimleri için startı Erzurumlular Derneği’nden verdiklerini anımsatan Korkmaz “Dernek başkanımıza, Erzurumlu hemşerilerimize bütün halkımıza göstermiş oldukları teveccüh dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi. Seçimlerin gelip geçici olduğunu söyleyen Korkmaz “Önemli olan insanlıktır. Vatandaşımıza güvenerek biz bu yola çıktık. Ak Parti’den ayrılıp Büyük Birlik Partisi’nden siyasete devam ettik. Bu yola çıkarken de kararımızı tek başımıza almadık. Sonuç olarak seçim bitti. Oy verenden de vermeyenden de Allah razı olsun. Söz verip de sözünün arkasında durmayan bazı vatandaşlarımız bizi üzmüşlerdir. Kendi düşüncelerinden dolayı belki haklıdırlar. Beni sadece o konu üzdü” diye konuştu.

SİYASET BENİM MAL VARLIĞIMI SIFIRLADI

Kamuoyunda, seçimden sonra kalp krizi geçirdiği ve cezaevine girdiği şeklinde iddialarda bulunulduğunu söyleyen Korkmaz “Ben işimin gücümdeyim. Artık bizim peşimizden düşsünler. İftara attılar ki Allah şükür olsun kaşın üzerinde kara var diyemediler. Hiçbir zaman boğazımızdan haram geçmedi. On yıldır belediye başkanlığı yapanların mal varlıklarını araştırıp yan yana getirsinler. Bu gibi konuşanlar biraz kendilerine baksınlar. Ben mal varlığımı onlara açıklayım. Belediye başkanı olmadan önce mal varlığım daha fazlaydı. Siyaset benim mal varlığımı sıfırladı. Türkiye’nin savcısı, yargısı, istihbaratı çok iyi çalışıyor. Gitsinler evlerinde otursunlar, bizle uğraşmasınlar. Şimdiye kadar öyle bir şey olsaydı, burada olamazdık” dedi.

BİZİM İNANCIMIZDA İHANET OLMAZ

Korkmaz, siyasete devam edeceğini belirterek “Faruk Korkmaz Büyük Birlik Partisi’ni ve Alperenleri sattı diyorlar. Kim kimi satmış ise şerefsizdir. Bizim dinimizde ve inancımızda ihanet olmaz. Ben satmış olsaydım, Ak Parti’den ayrılmazdım. Rant peşinde olsaydım şuan Belediye Başkan yardımcısıydım ve yerim de hazırdı. Biz attan inip eşeğe binmezdik sözünün arkasında durduk. Hemşerilerimiz bu yola sürüklediler. Onların hür iradelerine ipotek koyamam” şeklinde konuştu. Bu yola çıkarken derneğin tıklım tıklım dolu olduğunu dile getiren Korkmaz “Son iki güne kadar hemşerilerimiz ve halkımız arkamızdaydı. İki günde ne olduğunu bilmiyorum. Hesap sorma yetkim yok ve herkese saygı duyuyorum. Biz yeni belediye başkanı ve yeni yönetici değiliz. Buna rağmen bu insanlar bizden ne istiyorlar. Kim benim hakkımda düşünüyorsa Allah ona bin katını versin” dedi.

AK PARTİ’NİN OYUNU BÖLMEDİM

Seçimlerde Çerkezköy’de Mustafa Yel’in Ali Ertem’den fazla oy aldığının anımsatılması üzerine de konuşan Korkmaz “Ben AK Parti’nin oyunu bölmedim. Büyük Birlik Partisi’nin taban oyu 3 bin 500’dür. Ben Büyük Birlik Partisi’nin taban oyunu bile alamadım. AK Parti’den bize bir oy gelmemiştir. AK Parti’nin kazanamayacağı zaten belliydi. Kendi listelerini CHP’lilerden yana kullandılar” dedi. Listenin ilk 10’unda yer alanların MHP ve CHP kökeninden geldiğini ileri süren Korkmaz “Remzi Garip oy getirmedi ve tamamen oy kaybettirdi. Remzi Garip’in kendisi bile oyunu CHP’ye kullandı. Bu kadar bakan getirmelerine rağmen, baskılara rağmen, cemaatler için program düzenlemelerine rağmen AK Parti seçimi kazanamadı. Bu partide esas AK Partilileri küstürdüler” dedi. 15 bin oy beklediğini söyleyen Korkmaz “Ben on yıllık süre zarfında yaptığım hizmetlerden ötürü vicdanen rahatım. Siyaset uzun maratondur. Büyük Birlik Partisi’nde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Seçimlerin Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’e hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni Başkan Vahap Akay’a da görevinde başarılar diliyorum. Kendisi Çerkezköy’e güzel hizmetler yapacaktır” dedi. Zamanın çabuk geçtiğini söyleyen Korkmaz, önemli olanın kaybettikten sonra ‘ne yaptım’ diyebilmek’ olduğunu söyledi.

HEPİMİZ YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ

Kızılpınar’da yapmak isteyip de yapamadığı çalışamalarla ilgili de konuşan Korkmaz “Parklarımızı elden geçirmek istedik. Kızılpınar’da piknik ve mesire alanlarında güzel projelerimiz vardı. Resmi daireleri, bankaları, emniyetin gelmesini çok isterdim. Bunlar düşünüp de yapamadığım oldu. Nasip değilmiş ve zaman çok çabuk geçiyor” dedi. Seçim sürecinde polemiğe girdiği Ömer Kılınç ile de elini öperek barıştığını söyleyen Korkmaz “Siyaset bittikten sonra her şey normale döner. Ömer Kılınç abimiz alınmış yada fazla dolduruşa getirmişler ki bize sitem etti. Biz de kendisine gerekli açıklamamızı yaptık. Ömer Kılınç ile nasıl olursak Ali Ertem ile de aynı olacağız. Biz siyasetin gereği yanlışları söyledik. Sonuçta hepimiz yüz yüze bakacağız” dedi. Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın da seçimlerde hemşerilerinin verdiği karara saygı duyduklarını ifade ederek “Faruk Korkmaz’ı bu yola biz çıkardık ve desteğimizi de sonuna kadar verdik. Yaptığı bütün çalışmalarda elimizden geleni yaptık” dedi. AK Parti’ye seçimi Ali Ertem’in kaybettirdiğini ileri süren Akın “Burada sizi suçlamak kimsenin haddi değildir” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10