Kapaklı'nın yeni meclisi ilk toplantısını yaptı

Kapaklı'nın ilçe statüsüne alınmasının ardından meclis üyesi sayısı 25'e yükselirken, 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen yeni meclis ilk toplantısını Cumartesi günü yapt?

Kapaklı 13.04.2014 04:44:00 0
Kapaklı

Meclis toplantısı öncesinde Belediye Meydanı’nda düzenlenen törende İrfan Mandalı tarafından 2014-2019 döneminin kazasız belasız ve hayırlı bir şekilde geçmesi için kurban kesilen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal MaArşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Toplantı öncesi konuşan Başkan İrfan Mandalı, yeni dönemde tüm Kapaklı halkının en iyi şekilde temsil edileceğini belirtti. 

ÇETİN İLK TOPLANTIYA KATILMADI

Saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kapaklı’nın tarihi hakkında bilgiler veren İrfan Mandalı, “Yeni dönemde tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte ilçemize en iyi şekilde hizmet edeceğimizden en ufak bir şüphem yok” dedi. Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Sunulan 4 dilekçenin gündeme alınmasının ardından Katip Üye seçimi yapıldı. Kapalı oy ile yapılan seçimlerde İrfan Mandalı Katip Üyelikler için Bülent Erez ve Nalan Çolak’ı önerirken, AK Parti grubu ise Bahtiyar Büyükbüce ve Fatih Önkol’u önerdi. Yapılan seçim sonucu 16’ya 9 oyla meclis katip üyeliğine Bülent Erez ve Nalan Çolak seçildi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Katip üyelerinin yerini almasının ardından toplantı Kapaklı Belediye 1. Başkan Vekili’nin seçimi ile devam etti. Başkan İrfan Mandalı, 1. Başkan Vekilliği için Halil İbrahim Erkan’ı önerirken, AK Parti’den ise öneri gelmedi. Kullanılan 25 oyun 21’ini alan Halil İbrahim Erkan 1.Başkan Vekilliği’ne seçildi. Meclis 2. Başkan Vekilliği için İrfan Mandalı İlhan Çetinkaya’yı önerirken, AK Parti grubunun önerdiği isim ise Salih Bezgin oldu. Gizli oylama sonucu Çetinkaya 25 oyun 16’sını alarak Meclis 2. Başkan Vekilliğine seçildi.

ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİLDİ

Meclis başkan vekillerinin seçilmesinin ardından encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç’ı önerirken, AK Parti grubunun önerisi ise Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce oldu. Yapılan seçim sonucu 16’ya 9 oyla İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç Encümen Üyeliği’ne seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise komisyon üyeleri seçildi. Açık oylama sonucu İmar Komisyonuna Halil İbrahim Erkan, Erol Özkan, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras oybirliği ile seçilirken, Plan ve Büyçe Komisyonu Üyeliklerine de oybirliği ile Bülent Erez, Ersin Yavuz, Bakser Öztürk, Ufuk Bayraktar ve Sevgi Aksoy seçildi. Tarife Komisyonu’na ise oybirliği ile Turan Çakan, Muzaffer Yıldırım, Ender Dubaz, Fatih Önkol ve İbrahim Aktürk seçildi.

ÇİFTÇİ MALLARINI KORUMA HEYETİ ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis toplantısı Belediye Başkan Yardımcılarına ödenek olan ödeneğin belirlenmesi ile devam etti. Meclis başkan ve üyelerine ödenecek huzur hakkının da oybirliği ile karara bağlanmasının ardından Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti seçimi yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın önerdiği Seyfettin Palaz, Mehmet Karaçoban, Mustafa Aşık, Bülent Çavuş ve Sadettin İbo 22 oyla Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti üyeliklerine seçildi. Seçimde 3 oy ise boş çıktı.

MANDALI’NIN ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısı daha sonra Murakabe Heyeti Koruma Meclis Üyelerinin seçilmesi ile devam etti. Bu seçimde de Mandalı’nın önerdiği Nazif Ünal, Mehmet Özban, Tuncay Çoban, Vedat Karlı ve Ahmet Ergün 22 oyla Murakabe Heyeti Koruma Meclis Üyeliğine seçilirken, 3 oy yine boş çıktı.  İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından T.C. Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Üyelerinin seçimi yapıldı. Başkan Mandalı’nın önerdiği Sami İkizler ve Nalan Çolak oybirliği ile üyeliğe seçildi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Seçimlerin tamamlanmasının ardından toplantı Sosyal Denge Sözleşmesi için Başkan Mandalı’ya yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Başkan Mandalı’ya oybirliği ile yetki verilmesinin ardından Kapaklı Belediyesi ve kapanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporları okundu.

GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 89.16

Raporların okunması sırasında Başkan İrfan Mandalı yerini Meclis 1. Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan'a bıraktı. 2013 yılı gider bütçesinin 37 milyon TL olarak tahmin edildiği açıklanan Kapaklı Belediyesi Faaliyet Raporu’nda bütçeye 5 milyon TL ek ödenek yapıldığı ve bütçenin 42 milyon TL olduğu ifade edildi. Gerçekleşen bütçenin 40 milyon 829 bin 253,72 TL olduğu ifade edilirken, bütçenin gerçekleşme oranının ise yüzde 97,21 olduğu belirtildi. Gelir bütçesinin ise 37 milyon 449 bin 57,23 TL olarak gerçekleştiği belirtilirken, Gelir Bütçesi gerçekleşme oranının ise yüzde 89,16 olduğu dile getirildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantı Kapaklı Belediyesi ve kapanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 yılı denetim raporlarının okunması ile devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bütçenin revize edilmesi konusundaki yazısı görüşülürken, 62 milyon TL olarak belirlenen 2014 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nin 31 Mart-31 Aralık 2014 tarihlerini kapsayacak şekilde revize edildiği ifade edildi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda, 2014 mali yılında görev yapacak olan zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretinin üst sınırı brüt 382 TL olarak belirlenirken, satışa çıkarılacak gayrimenkuller için Mustafa Serat’ın görevlendirilmesine de oybirliği ile karar verildi. Dilekçeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10