Yeni meclis ilk kez toplandı

30 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Çerkezköy Belediye Meclisi ilk toplantısını Cumartesi günü saat 14.30'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı.

Çerkezköy 13.04.2014 04:53:00 0
Yeni meclis ilk kez toplandı

AKAY BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıyı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Belediye Meclis Eski Üyeleri Edip Bülent Uğraş, Cengiz Eker, AK Parti Meclis Eski Üyesi Vehbi Demirtaş, CHP İlçe Eski Başkanlarından Metin Dönmez, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, eski siyasilerden Ergun Gabralı, Hilmi İpek, Cevdet Aydemir, İsmail Altıntaş, Cengiz Yıldırım, İbrahim Çekçi, Mümin Uslı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve çok sayıda vatandaş izledi.

KILINÇ’TAN MECLİSE JEST

Salona Amigo Osman’ın tezahüratları ve alkışlar eşliğinde giren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 30 Mart seçimlerinin geride kaldığını ifade ederek “Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çerkezköy iktidar ve muhalefete yeni görevler  yükledi. Meclisin bunu layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum” dedi. Akay’ın açılış konuşmasının ardından AK Parti’den birinci sıra meclis üyesi Ömer Kılınç, belediye başkanı Vahap Akay ve meclis üyelerine gül dağıtarak jest yaptı.

BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Açılış ve yoklamanın ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği adına kayıtlı 59 FU 931 plakalı aracın Çerkezköy Belediyesi’ne devredilmesine ilişkin madde oy birliği ile gündeme eklendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının 3.gündem maddesinde meclis birinci ve ikinci başkan vekilinin seçimi yapıldı. Gizli oy ile yapılan seçimde 32 oy kullanıldı. Birinci başkan vekilliği için Nedim Yılancı 19, Binali Eryemez 1 ve Remzi Garip 12 oy alırken, en çok oyu alan Nedim Yılancı birinci başkan vekilliğine seçildi. 2.başkan vekilliği seçiminde de Enver Bayram 19, Şükrü Dumanlar 12 ve Binali Etyemez 1 oy aldı. Yapılan eçim sonunda ikinci başkan vekilliğine Enver Bayram seçildi.

DİVAN KATİBİ DE SEÇİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Divan Katipliği seçimi yapıldı. 2 yıl görev yapacak olan divan katipliği seçimi kapalı oy ile yapılırken, asil üyeliğe Uğur Erem ve Ali Çalışkan, yedek üyeliğe de Ayfer Dönmez ve Funda Serfice seçildi. Divan katilipliği seçiminin ardından Taner Bahar ve Ali Dede görevi yeni divan katiplerine devretti.

ENCÜMEN ÜYELİĞİNE YILANCI, ETYEMEZ VE MISTIK SEÇİLDİ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından encümen üyelerinin seçimine geçildi. Bir yıl görev yapacak olan üye gizli oyla seçildi. Yapılan seçimde Necmettin Çınar 1, Remzi Garip 1, Melek Şen 13, Seyithan Caferoğlu 13, Binali Etyemez 19, Nihat Mıstık 18 ve Nedim Yılancı 19 oy alırken, en çok oyu alan Nedim Yılancı, Binali Etyemez ve Nihat Mıstık encümen üyeliğine seçildi.

İMAR KOMİSYONUNA 5 ÜYE SEÇİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de imar komisyonuna 5 asil ve 5 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamada İmar Komisyonu asil üyeliğine CHP’den Uğur Erem, Rağbet Erol ve Necmettin Çınar ile AK Parti’den Dilaver Burak ve Şükrü Dumanlar oybirliği ile seçilirken yedek üyeliğe de CHP’den Nedim Yılancı, Binali Etyemez ve Nihat Mıstık, AK Parti’den de Mustafa Çiftçi ve Remzi Garip oybirliği ile seçildi.

OYBİRLİĞİ İLE SEÇİLDİLER

Meclis toplantısının 7’nci gündem maddesinde de plan ve bütçe  komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Komisyon asil üyeliğine CHP’den Enver Bayram, Yüksel Sevil ve Serdar Ürkmez, AK Parti’den Ali Dönmez ve Ayhan Çitil, yedek üyeliğe de CHP’den İsa Karaman,  Ali Dede ve Taner Bahar, Ak Parti’den de Ömer Kılınç ve Seyithan Caferoğlu oybirliği ile seçildi.

TARİFE KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Tarife Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimlerde Tarife Komisyonu asil üyeliğine CHP’den İsa Karaman, Ali Dede ve Taner Bahar, AK Parti’den Turgut İleri ve Melek Şen, yedek üyeliğe de CHP’den Enver Bayram, Yüksel Sevil, Serdar Ürkmez, AK Parti’den Nurettin Yekeler ve Ahmet Çetin oybirliği ile seçildi.

2 ÜYE SEÇİLDİ

Meclis toplantısının 9’uncu gündem maddesinde de Marmara Belediyeler Birliği’ne 2 birlik meclis üyesi seçimi yapıldı. Birinci üyelik için CHP’den Rağbet Erol, Ak Parti’den de Mustafa Çiftçi aday olurken, Rağbet Erol birinci üyeliğe seçildi. İkinci üyelik için de CHP’den Ali Çalışkan ve Ak Parti’den Mustafa Çiftçi aday oldu. İkinci üyeliğe de oyçokluğu ile Ali Çalışkan seçildi. Yedek üyeliğe ise Ensar Sivri seçildi. İlgili gündem maddesinin karara  bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne birlik meclis üyesi seçimi yapıldı.

AK PARTİ ADAY ÇIKARMADI

Daha önceki meclis üyeliği seçimlerinde yedeklere bile seçilemeyen AK Parti grubu bu gündem maddesinde aday çıkarmadı. CHP’den Funda Serfice ve Serdar Ürkmen, oyçokluğu ile asil meclis üyeliğine seçilirken, yine CHP’den Ali Dede de Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği yedek meclis üyeliğine seçildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Trakya Kalkınma Birliği’ne birlik meclis üyesi seçimi yapılırken, AK Parti’nin yine aday çıkarmadığı seçimde asil üyeliğe CHP’den Ayder Dönmez, yedek üyeliğe de yine CHP’den İmdat Özgür seçildi.

AK PARTİ’DEN BOŞ OY

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının 12’nci gündem maddesinde de 1004 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Meclisine üye seçimi yapıldı. Kapalı oy ile yapılan seçimlerde meclis asil üyeliğine Osman Dal, Serkan Maytalman, Mülayim Ürkmez, Tezcan Çalışkan, Sedat Ak, yedek üyeliğe de Kutlu Aydın Mahmet Keçeci, Erkan Vardar, Uğur Soydan ve Ercan Ak  seçildi. 35 oyun kullanıldığı seçimderde 21 oy geçerli sayılırken, AK Parti grubu ile boş oy kullandı.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısının 13.gündem maddesinde Çerkezköy Belediye Başkanlığının 2013 Yılı denetim komisyonu raporu ve Kızılpınar Belediye Başkanlığının 2013 yılı denetim komisyonu raporu meclise sunulurken, toplantının bir sonraki   gündem maddesinde de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 02.04.2014 gün ve 115.13.791-841.01-1 sayılı bütçelerinizin revize edilmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. İlgili yazı görüşülmek üzere oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MHP’DEN CHP’YE DESTEK

Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısının 15.gündem maddesinde de 6183 Sayılı Kanunun 90.maddesi gereğince 1 adet meclis üyesinin aynı kanunun 91.maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrımenkuller için görevlendirilmesi konusu görüşüldü. Satış komisyonu CHP Grubu ve MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı’nın oyu ile Binali Etyemez seçildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin 7.maddesine göre oluşturulacak Çerkezköy İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nde görev yapacak üye seçimine geçildi. Asil üyeliğe CHP ve MHP’lilerin oyu ile Rağbet Erol, yedek üyeliğe de Uğur Erem seçildi.

HALK OYUNLARI EKİBİ BOSNA HERSEK’E GİDECEK

Meclis toplantısının 17.gündem maddesinde de Çerkezköy Kaymakamlığı Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ve Spor Kulübü Derneği’nin 09.04.2014 gün ve 02 sayılı festivale katılım görevlendirmesi hususi damgalı pasaport alınması hakkındaki yazısı görüşüldü. 1-4 Mayıs tarihleri arasında Bosna Hersek’teki festivale davet edilen 23 kişilik Halk oyunları Ekibi için pasaport alınması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de meclis başkan yardımcısı olarak görevlendirilen meclis üyesi hakkında meclise bilgi verildi. 21 Nisan tarihi itibari ile Başkan yardımcısı olarak görevlendirilen İmdat Özgür’ün aylık ödeneğinin de belediye başkanının ödeneğinin 3’te 2’si oranında olması oyçokluğu ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından bir sonraki gündem maddesinde de Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin 09.04.2014 gün ve 2014/539 sayılı Müteşebbis Heyet üyeleri hakkındaki yazısı görüşüldü.

MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELERİ SEÇİLDİ

Müteşebbis Heyet üyeliğine CHP ve MHP’nin oy ile Vahap Akay, Ayfer Dönmez, Serdar Ürkmez, İmat Özgür ve Uğur Erem seçilirken yedek üyeliğe de Ensar Sivri, Yüksel Sevil, Taner Bahar, Necmettin Çınar ve Enver Bayram seçildi. Toplantının 20.gündem maddesinde de Çerkezköy Veliköy-Veliboyu Islah Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 09.04.2014 gün ve 2014/98 sayılı müteşebbis heyet üyelikleri hakkındaki yazısı görüşüldü.

HASAN SAKALLI DA SEÇİLDİ

Asil üyeliğe CHP grubu ve MHP Meclis Üyesi Hasan Sakallı’nın oyu ile Vahap Akay, Ensar Sivri, Hasan Sakallı, Yüksel Sevil, Enver Bayram seçilirken, yedek üyeliğe de yine oy çokluğu ile İmdat Özgür, Serdar Ürkmez, Ayfer Dönmez, Uğur Erem ve Necmettin Çınar seçildi.

ARAÇ ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİ

Seçimlerin yapılmasının ardından Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde de tasviyeye tabi tutulan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne kayıtlı 59 FU 931 plakalı aracın Çerkezköy Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından ilgili gündem maddesi oyçokluğu ile kabul edilirken, AK Partili bazı meclis üyeleri red, bazı meclis üyeleri de kabul oyu kullandı.

JEST YAPMANIZI BEKLERDİK

Toplantıda AK Parti grubu adına söz alan grup sözcüsü Remzi Garip, komisyonlara seçilen üyelere başarılar diledi. Herkesin hizmet edeceğini söyleyen Garip “Faulle başladık. Bazı üyelik seçimlerinde biz de sizin adayınıza oy verdik. Sizin de bize bir jest yapmanızı beklerdik. 11 yıldır bu ülkeyi yöneten hükümetin temsilcileri olarak 25 bin oy alarak buraya geldik. Jest olsaydı iyi olurdu” dedi. Meclis toplantılarının profesyonel bir firma tarafından görsel ve yazılı olarak kaydedilmesini istediklerini söyleyen Garip “Hem biz hem de Çerkezköy halkı daha sonra lazım olduğunda kayıtları açıp izler ve dinler. 1995’te meclis toplantıları canlı olarak yayınlanıyordu. Halkımızın buradakileri görmesinde yarar olacağını düşünüyorum” dedi.

TEKNOLOJİYİ KULLANMAK ÖNEMLİ

Remzi Garip’in sözleri üzerine konuşan Vahap Akay “Seçimler yapılırken meclis üyelerimiz böyle uygun gördü. Burada güzel birliktelik var. Bu birlikteliği daha da güzelleştirmek adına zaman içinde uyumlu çalışacağız” dedi. Remzi Garip’in meclis toplantılarının kaydedilmesi yönündeki görüşlerine de katıldığını söyleyen Akay “Bunları paylaşarak daha iyi noktalara getireceğiz. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak meclisin görevleri arasındadır diye kabul ediyorum” dedi.

FAALİYET RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Çerkezköy Belediyesi, Veliköy Belediyesi ve Kızılpınar Beleidyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporları görüşüldü. Görüşme sırasında Belediye Başkanı Vahap Akay, koltuğu Meclis Birinci Başkan vekili Nedim Yılancı’ya bıraktı. Görüşme sırasında AK Parti grubu adına söz alan Remzi Garip “Raporları inceledik. Grubumuz olumlu oy kullanacaktır. Ama Kızılpınar’ın faaliyet raporu çok yüzeysel hazırlanmış” dedi. Yapılan görüşmenin ardından Çerkezköy Belediyesi ve Veliköy Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edilirken, Kızılpınar Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu ise AK Parti’nin red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Toplantının ikinci oturumunun Çarşamba günü yapılacağı ifade edildi.

YÖNETİM YALNIZ BIRAKTI

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ilk toplantıda meclis üyelerini yalnız bırakmazken, 15 yıl aradan sonra ikinci kez belediye meclisine üye gönderen Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ise ilk toplantıda Hasan Sakallı’yı yalnız bıraktı.

Haber / Gülveren VATANSEVER / Şaban Kardeş / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10