Başarılı öğrencilerden Kaymakam Kubilay'a ziyaret

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Çorap Tasarım Yarışması'nda dereceye giren Türk Tekstil Valfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı makamında z

Çerkezköy 15.04.2014 14:37:00 0
Başarılı öğrencilerden Kaymakam Kubilay

YÜZDE 50 BURS KAZANDI

Ziyarette konuşan Kaymakam Kubilay, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu tarafından Çorap Sanayicileri Derneği işbirliği ile 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik ulusal ölçekte gerçekleşen 3. Çorap Tasarım Yarışmasında En Çarpıcı Çorap Tasarımının belirlenmesi için 350 tasarımın yarıştığını ifade ederek “Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Endüstriyel Yuvarlak Örme Dalı 12. Sınıf öğrencilerinden Simge Gerez ve Mevlüdiye Sorğun 3 tasarımla yarışmaya katıldılar. Yarışma sonuçlarına göre Simge Gerez 5. Olarak Mansiyon Ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca Kavram Meslek Yüksekokulundan yüzde 50 burs kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kaymakam Kubilay, bu yıl 3.sü düzenlenen Çorap Tasarım Yarışmasında ilk defa İstanbul dışında bir okulun dereceye girdiğine dikkat çekerek “Çerkezköy tekstil alanında büyük bir potansiyele sahip bir ilçemiz. Özellikle bu sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için Halk Eğitim Merkezi vasıtasıyla 75 kurs açmak için Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne müracaatta bulunduk” dedi. Bu konudaki girişimlerinin devam ettiğini söyleyen Kubilay “Bu kursların açılması halinde yaklaşık 4 bine yakın vatandaşımız bundan istifade edecek. Böylelikle bölgemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorunu da büyük bir oranda çözülmüş olacak” dedi. Dereceye giren okulu, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Kubilay, tüm okulları bu tür yarışmalara katılmaya davet etti.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10