Kutlu Doğum Haftası'na Mehteranlı kutlama

Kutlu Doğum Haftası Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, alışılmışın dışında bu yıl Mehteran Takımı gösterisi ile başladı.

Çerkezköy 15.04.2014 19:52:00 0
Kutlu Doğum Haftası

HERKESE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayan ve Atatürk Caddesi, Kuru Sokak ve Öztrak Caddesi’nden kortej halinde Kapalı Otoparka yürüyen Mehteran Takımı, burada vatandaşlara konser verdi. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, programda yaptığı konuşmada kalabalığın kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi. Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin her kesime ulaşmasını istediklerini dile getiren Tuna “Camiye gelmeyen yada gelemeyen kardeşlerimize de ulaşmak istiyoruz. Bizlere kol kanat geren Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bizlerin bu programlarımız için tüm belediye olanaklarını seferber eden Belediye başkanımızda teşekkür ediyorum” dedi.

DİN DEMEK SAMİMİYET DEMEKTİR

Çerkezköy İlçe Müftülüğü olarak yoğun bir program hazırladıklarını dile getiren Tuna “Cuma günü Lemar’daki iki düğün salonunda da 3 bin kişilik bir etkinliğimiz olacak” diyerek herkesi etkinliğe davet etti. Bu yılki Kutlu Doğum haftası temasının samimiyet olarak belirlendiğini söyleyen Tuna “Din demek samimiyet demektir. Samimiyete çok ihtiyacımız var. Mümin demek güven veren eminlik verendir. Müslüman demek gerçek iman eden ve tüm canlıları seven demektir” dedi.

GÜL VE KARANFİL DAĞITILDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tüm Çerkezköylüleri, Müftülüğün gerçekleştireceği ‘Kutlu Doğum’ haftası etkinliklerine katılmaya davet etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Peygamberimizin doğumunun 1443.yılı münasebetiyle ilçe Müftülüğünün düzenlediği etkinlikler kapsamında Müftülük İstişare Kurulu olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Programda müftülük personeli tarafından programa katılan protokol mensuplarına ve vatandaşlara gül ve karanfil dağıtıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10