Ertem, faturayı kendine kesti

30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, AK Parti'nin Çerkezköy'de neden seçimleri kaybettiği konusunu değerlendir

Çerkezköy 17.04.2014 13:53:00 0
Ertem, faturayı kendine kesti

İKİ AŞAMALI TOPLANTI YAPILDI

Bahar, iki aşamalı olarak toplantıların yapıldığını ifade ederek “Seçimin kaybedilme nedeni araştırıldı ve bundan sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve bir yıl sonra da yapılacak genel seçimlerde aynı hatanın yapılmaması istendi” dedi. İki gün önce Koordinatör Milletvekili Harun Karaca, İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Başkan yardımcıları, Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, seçilmiş belediye meclisi üyeleri, İlçe Kadın Kolları başkanı, İlçe Gençlik Kolları başkanı, Sait Yazı, Gökhan İnce ve ilçe yönetimi ile toplantı yaparak seçim sonuçlarının masaya yatırıldığını ve toplantıya katılanların görüşlerinin alındığını ifade eden Bahar “Koordinatör Milletvekilimiz Harun Karaca’nın,  iki aşamalı olarak yaptığı toplantının ikinci aşamasındaki oturumunda ben başta olmak üzere Gençlik Kolları ilçe başkanımız, Kadın Kolları ilçe başkanımız, belediye başkanımız Ertem ile seçilmiş belediye meclisi üyelerimizle birlikte yaptı. Koordinatör Milletvekilimiz Karaca, ilk toplantıda seçimi neden kaybettiğimiz konusunda bizlerden eleştiriler istedi” dedi.

FİKİRLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Toplantıya katılanların hepsinin konu hakkında fikirlerini dile getirdiğini ifade eden Bahar “Ortaya konan beyanlarda seçimin seçimlerin kaybedilmesinin nedeninin belediye başkanı ve belediye meclisi listesinin ağırlıklı olduğu ve de eski ilçe önetimimiz ve AK Partili olup da oy vermeyenler, eski ilçe başkanları seçimin kaybedilmesinden sorumlu tutuldu” diye konuştu. Reşat Bahar, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Çerkezköy’de seçimin kaybedilmesi sorumluluğunu 10 yıl Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem’in üstlendiğini ifade ederek “Koordinatör Milletvekilimiz Harun Karaca’nın ilçemizde yaptığı ikinci aşama toplantısında Belediye Başkanımız Ali Ertem, bu meclis listesini ben yaptım. Burada sorumlu aranacaksa birinci derecede sorumlu benim. AK Partili olup da İlçe başkanlığı yapmış ve yönetiminde bulunmuş olanlar ile yine AK Partili olup oy vermeyenleri Allah’a havale ediyorum dedi” şeklinde konuştu.

YORULANLAR VARSA YERLERİNİ DOLDURUN

Koordinatör Milletvekili Harun Karaca’nın, AK Parti Çerkezköy İlçe yeni yönetimi olarak bu başarısızlıktan kendilerini sorumlu tutmadığını dile getiren Reşat Bahar “Harun Karaca, bana ‘İlçe yönetiminden bir rahatsızlık var mı’ dedi. Ben de kendisine yaptığımız toplantılara ve çalışmalara yüzde sekseni katılıyor diğer yüzde yirmisi de işleri nedeniyle gelemiyor dedim. O da, “Yorulan çalışamayacak arkadaşlar varsa yerlerine hemen yorulmamış, yorgunluk hissetmeyen çalışacak arkadaşları al. Üç bucuk ay sonra Cumhurbaşkanlığı, bir buçuk yıl sonra da Genel Seçim var’ dedi” ifadelerini kullandı. Yönetim kurulunu toplayarak, yorulan ve çalışamayacak olanlar varsa onların yerlerini yedektekilerle dolduracaklarını söyleyen Bahar “Yolumuza bundan böyle yorulmayan arkadaşlarla devam edeceğiz.”dedi.

SEÇİM KAYBETMEDİK

Ak Parti olarak ne Çerkezköy’de ne de Türkiye’de seçim kaybetmediklerini söyleyen Reşat Bahar “Önceki seçimde bizim aldığımız oy yüzde 29 oranındaydı. Bu seçimde oylarımızı yüzde 9 arttırarak yüzde 38’e yükselttik. Ak Parti Türkiye genelinde de oy kaybı yaşamadı. Aksine bu seçimde de oyunu arttırdı” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10