Başkan Akay: İlişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'nın 139 Zaharii ilçesi Krusha Schuol ilköğretim okulundan gelen ve Özel Gülerçin Koleji'ne konuk olan Okul Müdür Rumiana Doncheva üç öğretmen ve 7 ortaokul Ã

Çerkezköy 18.04.2014 17:58:00 0
Başkan Akay: İlişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz

Ziyarette Gülerçin Koleji Eğitim Kurumlar Genel Müdürü ve okul Müdürü Süleyman Sezgin, Gülerçin Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Özlem Gökçe ve İngilizce öğretmeni Özgür Tunç da hazır bulundu.

GENÇ VE DİNAMİK BİR BAŞKAN GÖRÜNCE MUTLU OLDUK

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Rumiana Doncheva ve Bulgar öğretmenler, “Karşımızda enerjik genç bir belediye başkanı gördük. Sizin seçimlerde yeni göreve geldiğinizi öğrendik ve size görevinizde başarılar diliyoruz” dedi. Bulgar heyet, Vahap Akay’ın başarılı çalışmalar yapacağına inandıklarını belirterek “Sizin gibi genç enerji dolu bir inasan bir ilçeyi yönetmesini biz de mutlu olduk” diye konuştu. Bukgar heyet, Vahap Akay’ı 19 Mayıs’ta Zaharii’de yapılacak olan etkinliğe de davet etti.

İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMELİYİZ

Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, 19 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu ifade etti. 19 Mayıs’ta ülkemizde yurt genelinde kutlamalar yapıldığını dile getiren Akay, “İnşallah bu tarihten sonraki günlerde sizleri ziyaret ederiz. Nazik davetiniz için çok mutlu olduk” dedi. Bulgaristan’a yapacağı ziyarette okulu da mutlaka ziyaret edeceğini ifade eden Akay “İki ülke arasındaki dostluk bağları çok eski yıllara dayanıyor. Bu nedenle biz komşu ülkeler olarak ilişkilerimizi her zaman daha da geliştirmeliyiz” dedi.

TÜRK KAHVESİ VE LOKUM HEDİYE ETTİ

Ziyarette Vahap Akay, Bulgar öğretmen ve öğrencilere Türk Kahvesi ve Türk Lokumu hediye etti. Bulgar heyet “Ülkeniz insanlarının ne denli konuksever olduğunu anlatacağız” derken, Çerkezköy’ün de tam anlamıyla bir Avrupa kenti olduğunu ifade etti.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10