Tuna: Başarının yolu gülümsemekten geçer

Çerkezköy'de bir süre önce kurularak faaliyete başlayan Genç Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Çerkezköy 21.04.2014 23:56:00 0
Tuna: Başarının yolu gülümsemekten geçer

ALLAH’IN HABİBİ DÜNYAYI ŞEREFLENDİRDİ

Önceki akşam saat 20.00'de Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bailadı. Programda konuşan Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği haftayı ilahilerle ve sizlerle kutlamak için bu haftanın bilincinde olmak istedik. 571 yılı 20 Nisan Pazartesi Mekke farklı, güneş farklı ve yer gök farklıdır. Allah'ın habibi dünyayı şereflendiriyor. Ne mutlu bize ki ümmet için ağlayan peygamberin ümmetleriyiz. 1443 yıl efendimizi görmeden sevdik. Allah'ım Kutlu doğum haftasını kutlayamayan kardeşlerimize de yardım et. Bu programda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen abilerimize teşekkür ediyorum. Bu program hayırlara vesile olur" dedi.

 

 

 

İLAHİLERLE DUYGULANDIRDI

Konuşmanın ardından Genç Erzurumlular Derneği hafızı Selim Akbulut tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından ise ilahi sanatçısı Fatih Öztürk ve ekibi sahneye çıkarak ilahiler seslendirdi. Programın devamında ise Fatih Öztürk Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ölmeden önceki son üç gününü duygu yüklü bir şekilde anlattı. Salonda bulunanlar göz yaşlarına boğulurken, programın sonunda Öztürk "Medine varamadım" ilahisini okudu.

 

 

 

SAMİMİYET ÖNEMLİ

Program Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşması ile devam etti. Dinimizde samiyetin önde gelen unsur olduğunu kaydeden Tuna "Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Kutlu doğum haftasında samiyet konusunu işlemektedir. İnsanları dünya saadetinden allah saadetine götürecek tek din islamdır. İslam samimiyet demektir. Samimiyet Allah'a ve insanlara karşıdır. Samimiyet insanın davranışlarına yansır. İslam ibadetle ve iletişim ile olur. İnsanlar arasında samimiyet gerçekten önemlidir” dedi.

 

 

 

TEBESSÜM SADAKADIR

Müslümanların ibadeten de güler yüzlü olması gerektiğini kaydeden Tuna "Bu akşam tatlıdil, güleryüz ve selam konusundan bahsetmek istiyorum. Toplumda her şey karşılıklıdır. Bir tebessüm bize tebessüm ile döner. Tebessüm ve tatlı dil sadakadır. Sinirli insan güleryüzlü insan gördüğü zaman yumuşar. Peygamber Efendimiz "İyiliği ve güleryüzlü olanlardan isteyiniz" demiştir. Tebessüm negatif olan havayı dağıtır. Başarının sırrı tatlıdil, güleryüz ve dengeli davranmaktır. İnsan çeşitli sıkıntılar ile karşılaşır. Başarının ve sıkıntının yolu gülümsemekten geçer" dedi.

 

 

 

PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Müftü Yusuf Tuna'nın konuşmasının ardından sahneye ilahi sanatçısı Tufan Toprak çıktı. Toprak birbirinden güzel ilahiler okuyarak davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. İlahiler okunduğu zaman semazen gösterilerinin de gerçekleştiği gecenin sonunda programa maddi ve manevi destek sağlayan Müslümoğulları İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sümmani Çelik'e, Öz Kardeşler'den Serkan Sürücü'ye, Eğilmez Ticaret'ten Sinan Sifil'e ve Star Cam'dan Barış Sürücü'ye protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreninde kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay programın çok anlamlı olduğunu ifade ederek gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Gerçekleşen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, AK Parti Tekirdağ Başkan Yardımcısı Sait Yazı, 30 Mart Yerel seçimlerinde MHP'den Çerkezköy Belediye Başkan adayı olan Koray Önsel, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Erzurumlular ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10