Hedef ülkeler arası ticaret hacmini artırmak

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Akreditasyon sistemi çerçevesinde; Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde yeni iş fırsatları yaratmak ve iki ülkenin ticari bağlarını güçlendirmek amacıyla çeşitli ziyar

Çorlu 22.04.2014 23:36:00 0
Hedef ülkeler arası ticaret hacmini artırmak

BAŞKONSOLOS CEBECİ’Yİ ZİYARET ETTİLER

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman ve Fatih Keskin önceki gün Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Ticari Ateşe Barış Yeniçeri ve Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova'yı ziyaret etti.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Ziyarette konuşan Şener Cebeci konuşmasında; “Ülkeler arasındaki ticaret hacmini arttırmak bizim için de öncelikli amaç. İş adamlarının rahatlıkla seyahat edebilmesi ve ticaret yapabilmeleri için her türlü kolaylığı göstermeye, Türk ve Bulgar iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek olan her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız” dedi. Filibe Ticaret Ateşesi Barış Yeniçeri bu tür ziyaretlerin ülkeler arası yeni pazar fırsatlarının yaratılması ve ticari bağların güçlendirilmesinde faydalar sağlayacağını dile getirdi.

İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Ziyarette konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün de Bulgaristan ile olan ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirterek “Daha fazla ticaret ve ekonomik işbirliği yaratmak, aynı zamanda da kültürel ve sanatsal alanlarda da ilişkilerimizi daha kapsamlı hale getirmek istiyoruz” dedi. Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova; "Sizleri burada görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduk. Ticari işbirliği açısından baktığımızda üyelerimize fayda sağlamak için bölgesel anlamda öne çıkan avantajları belirlememiz gerekiyor. Bulgaristan ve Türkiye coğrafi anlamda birbirine çok yakın komşu iki ülkedir. Bunu iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10