Adil Raşit: Mısır'daki kardeşleriniz sizden çok şey bekliyor

Mısır'daki Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Kırklareli'de, Yenilikçi Gençlik Derneği öncülüğünde düzenlenen ''Mısırdaki Gerçekler Ve Son Durum' ko

Bölgede Gündem 25.04.2014 23:29:00 0
Adil Raşit: Mısır

ZAFERİN ALAMETİNİ TÜRKİYE’DE GÖRÜYOR

Raşit, Mısır'daki kargaşada zaferin alametini Türkiye'de gördüğünü ifade ederek “Türkiye çok darbe yaşadı, Mısır o zamanda istikrarlı değildi. Şu anda istikrarsız ama Türkiye Mısır'a elini veriyor ve ona yardım ediyor. Öncesiyle şu an arasında çok fark var. Bilesiniz ki Mısır'daki kardeşleriniz sizden ne kadar çok şey beklediklerini bilseniz hiç uyumazsınız. Nihayet Allah bize zafer verecek ama bunun için neler yapmamız gerekiyor? Şu an darbe olalı 10 ay oldu. Sisi bir gün, bir hafta, iki hafta içinde biteceğini düşünüyordu. Yani Türkiye'de bir darbe olduğu zaman ertesi gün hiç bir şey olmuyordu, Sisi de öyle olacak zannetti. Ama fark şu Mısır'da insanlar sokağa çıktı ve günlerce sokakta kaldı. Yani öleceğini bilen gençler, kadınlar bile sokağa çıkıyor. 5 bin şehit oldu Mısır'da, 25 bin kişi de hapiste şu an. Bunun yanı sıra da 25 bin yaralı var” dedi.

ÜLKENİN ISLAH OLACAĞINA İNANIYORDU

Raşit “Mısır'da 30 yıldır bir diktatöre tahammül eden halk seçimle başa gelen Mursi'ye neden 1 yıl bile tahammül edemedi?” şeklindeki soruya da “Mursi çok sabırlı bir adamdı. Kimseyi gözaltına almadı, kimseyi hapse atmadı, hiçbir televizyonu kapatmadı, hiçbir gazeteyi kapatmadı. Ben çok kızıyordum Mursi'nin sabrına. O bu ülkenin yavaş yavaş ıslah olacağına inanıyordu” cevabını verdi.

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10