Gündoğdu, "UKM kararlarının ilimizde de uygulanmasını istiyoruz"

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu dernek yönetimi adına yaptığı açıklamada diğer illerde olduğu g

Çerkezköy 27.04.2014 04:55:00 0
Gündoğdu,

“UKM İLE ÇALIŞAN BİR ÇOK İL VARDIR”

 Gündoğdu, “Bizler Servis araçları sahipleri olarak diğer illerde olduğu gibi UKM kararlarının il genelimizde de bir an önce uygulanmasını istiyoruz. İlimizde UKM kararlarının uygulanmamış olması bizleri çok mağdur ediyor. Bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir’de UKM kurulduğunda esnafımızın haklarının korunması ve yıllarca çektiği çektiği sıkıntı tekrar yaşanmaması için şoför esnaf odalarına ilçe belediyelerine önemli görevler düşmektedir. Personel taşıyıcıları çektiği sıkıntılarının son bulması için UKM’nin aldığı kararların esnafımızın haklarını koruması bakımından çok önemlidir. Bizler Tekirdağ ilimizde personel taşımacılığı yapan esnaflar olarak esnafımızın yetkililerden tek bir isteği var oda UKM ile çalışan birçok ilimiz bulunmaktadır. Bunlardan Bursa, Eskişehir, İzmir ve İzmit gibi buna benzer birçok ilimizin UKM’nin almış olduğu kararla esnafın haklarını koruyucu olmuştur. Bizler Tekirdağ ilimizde S Plaka personel, J Plaka Öğrenci taşıyıcıları olarak örnek illerimizde UKM’nin almış olduğu kararların Tekirdağ İlimizde de uygulanarak esnafımızın haklarının korunmasını istemekteyiz” dedi.

“SANAYİ KURULUŞLARIMIZ BİZE HAKSIZLIK YAPMASIN”

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kendilerinin de bu haklara sahip olmak istediklerini kaydeden Gündoğdu “ Yıllarca hizmet verdiğimiz İlçemizdeki organize sanayi bölgemizde bulunan firmalara da sesleniyoruz. Bizler şahıs olarak firmalara hizmet vermek için gittiğimizde bizleri kapının önünden çevirip taşeron firmaları tercih etmeniz doğru değil. Bizler vergisini veren kişileriz. Bizlerin verdiği hizmeti taşeron firmaların bizler kadar vereceğine kesinlikle inanmıyoruz. Bizler S Plakalı personel taşıyıcıları olarak sektörümüzde yüzde sekseni temsil ederken yüzde yirmi ile çalışan taşeron firmalara haksız bir şekilde mahkum edildiğimizi görüyoruz. “diye konuştu.

“YETKİLİLER SESİMİZİ DUYMALI”

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, yetkili makamlara da seslendi ve haksızlığın önüne geçmelerini istedi. Gündoğdu, “Buradan basın aracılığıyla Tekirdağ Valimize, Çerkezköy ve tüm ilçe kaymakamlarımıza Büyükşehir Belediyemize ve tüm ilçe belediyelerimize sesleniyoruz. Bizlere yapılan haksızlığın önüne bir an önce geçilmelerini istemekteyiz.”dedi. Aşkın Gündoğdu, Çerkezköy ‘de Trafik İl komisyonunun almış olduğu kararla bin adet S Plaka tahsis edildiğini ve Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği yol belgesi ile halen 730 aracın yol belgesi ile hizmet verdiğini de belirtti. Gündoğdu,  Çerkezköy’de 270 adet S Plakalı kayıt dışı araç bulunduğunu da belirterek, “ Servisçiler olarak bizler haksız rekabet nedeniyle borçlarımızı ve vergilerimizi ödeyemez durumdayız. Yetkili makamlarımızdan ricamız bizlerin sesine kulak vermesini istiyoruz.”dedi. 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10