Kapaklı'da denetimler son sürat devam ediyor

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Kapaklı 27.04.2014 04:59:00 0
Kapaklı

29 DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2014 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayında toplam 55 müesseseye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ 37’si sıhhi, 11’i gayri sıhhi ve 7’si de umuma açık olmak üzere toplam 55 müesseseye İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verildi. 2014 yılının ilk çeyreğinde İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 40 adet ilan tutanak altına alındı. 37 adet hoparlör ilan zabıt varakaları düzenlenerek teslim edildi. Üç aylık süre zarfında ise 29 vefat eden vatandaşımızın ise defin işlemi gerçekleştirilirken, her cenazeye pilav gönderildi” diye konuştu.

“KİŞİLERE CEVAP VERİLDİ “

Mandalı “ Yılın ilk üç ayında menşe şahadetnamesi verilmedi. İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile çizelgeleri gönderildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol yazıları yazıldı. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekipleri hazır bulundu. Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri yapıldı. 80 kişi Edirne’ye, 62 kişi İstanbul’a ve 12 kişi de Çorlu’ya gönderildi. İlk üç ayda 755 adet gelen evrak ile 456 adet giden evrak Zabıta Müdürlüğünce kayıt altına alınmıştır. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi” dedi.

“CEZALAR KİŞİLERE ULAŞTIRILDI”

Ocak, Şubat ve Mart ayında zabıt varakasının düzenlendiğini kaydeden İrfan Mandalı “ 2014 yılının ilk üç ayı içinde idari yaptırım karar tutanağı ise düzenlenmemiştir. Belediye olarak yapılan denetimlerde yalnızca bir iş yeri mühürlenmiştir. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapıldı ve cevapları yazıldı. Zabıta ekiplerimiz ayrıca hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini de düzenli bir şekilde yerine getirmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edilmiştir. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin tebligatları ise kişilere ulaştırılmıştır. Ayrıca zabıta ekiplerince perşembe ve pazar pazarının kontrolü yapılmaktadır” diye konuştu.

“DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE DENETLENDİ”

Mandalı “  Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası’nda 12.00-13.00 saatleri arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurlarının görevlendirildi. İlçemizdeki çöp şikâyetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı. Ayrıca ilçemizde eksik çöp bidonları da tamamlanmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile ortak hareket ederek umuma açık eğlence yerleri de düzenli bir şekilde denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Yılın ilk çeyreğinde cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz de görev aldı ve denetimlere çıkıldı. Tespit edilen su patlakları, su işlerine bildirildi. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi” dedi.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10