Lider öğrenci servisleri Çerkezköy'de bir ilke imza attı

Çerkezköy'de faaliyet gösteren 170 Nolu Lider Öğrenci Servisleri 'nin bünyesinde faaliyet gösteren 30 öğrenci servis aracına da ayrı şifrelerle kurduğu araç takip sistemiyle daha güvenli şekil

Çerkezköy 27.04.2014 05:04:00 0
Lider öğrenci servisleri Çerkezköy

Çerkezköy’de faaliyet gösteren 170 Nolu Lider Öğrenci servisleri ilçede bir ilke imza attı.

“GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE GİDİP GELECEKLER”

Çerkezköy 170 Nolu Lider Öğrenci Servisleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kadakoğlu Başkan Yardımcısı Fikret Güven ve yöneyim Kurulu üyesi Ahmet Turan Yılmaz ile birlikte yaptığı açıklamada artık öğrenci servislerinin daha güvenli şekilde taşımacılık yapma zorunluluğunda olmalarını hissettikleri için dernek bünyesinde bulunan 30 öğrenci servis aracına da ayrı ayrı araç takip sistemi koyduklarını ve her araca konan araç takip sisteminin ayrı şifresinin bulunduğunu da belirterek, “Çerkezköy 170 Nolu Lider Öğrenci Servisleri olarak 2 yıl önce faaliyete geçtik. Bünyemizde şu an 30 öğrenci servisi hizmet vermektedir. Çerkezköy şehir içi olmak üzere Kapaklı ve Çorlu’ya da öğrenci göçtürüp getirmekteyiz. Öğrenci taşımacılığı önemli bir iştir. Velilerin gözünün arkada kalmaması gerekiyor. Çünkü onların bizlere emanet ettiği çocuklar bizlerin ve ülkemizin geleceğidir. Bu nedenle onları kendi çocuklarımız gibi koruyup kollamamız gerektiği gibi güvenli şekilde de okullarına ulaştırmak ve okul çıkışları sonrasında da ayni şekilde evlerine bırakarak ailelerine teslim etmek bizlerin görevidir. İki ay önce oluşturduğumuz bu sistem sayesinde Öğrenci ve velilere daha iyi ve güvenli şekilde hizmet veriyoruz. Bu sayede öğrenciler daha güvenli şekilde okullarına gidip geliyorlar” açıklamasında bulundu.

“VELİLERDE TAKİP EDEBİLİYORLAR”

Köksal Kadakoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kooperatifimiz bünyesinde oluşturduğumuz araç takip sistemiyle öğrenci velilerimizin içi rahat oldu. Bizim oluşturduğumuz bu sistem şu anda Trakya bölgesinde Lüleburgaz, Tekirdağ daha uygulanmakta ve bizimle birlikte Trakya bölgesinde üç yerde uygulama yapılmaktadır. Araç takip sistemi sayesinde Velilerimizin telefonlarına da araç nerede olduğu,eğer trafikte takıldıysa yeri dahi velilere bildirilmekte ve öğrencinin hangi saatte evde olacağı okulun çıkış saatinde itibaren yada okula varışına kadar haberdar edilmekte ve böylece velilerimizin de içi rahat olmaktadır. Ayrıca aracın nereden seyir halinde olduğu da velilere ulaştırılıyor. Biz Lider Öğrenci Servisleri olarak kuruluş aşamasında bu konuyu yönetimimizle masaya yatırdık ve uygulamaya iki ay önce başladık. İnşallah bizim bu uygulamamız diğer öğrenci servislerine de örnek teşkil eder. Bu uygulama ile velilerin memnuniyet verici geri dönüşleri de bizleri çok mutlu ediyor. Şirket olmakta iyi hizmetten geçtiğini bildiğimiz için bu memnuniyet verici geri dönüşlerde bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.”diye konuştu.

“BUNDAN BÖYLEDE TEKNOLOJİYİ İYİ TAKİP EDEREK KULLANACAĞIZ”

Lider Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Köksal Kadakoğlu, teknolojiyi iyi kullanmanın çok yararlı olduğunu da belirterek, “Her kuruluş gibi bizimde modern çağa ayak uydurmamız gerektiğini ve teknolojiden yararlanmamızın bize ve çevreye yarar sağlayacağını bildiğimiz için oluşturduğumuz araç takip sistemi bizim teknolojiyi iyi kullanmamızın bir göstergesidir. Bundan böylede kendi iş kolumuzla ilgili gelişmeleri takip ederek teknolojiyi çok daha iyi şekilde kullanacağız. Araçlara yerleştirdiğimiz takip sisteminin ana kumandası derneğimizdedir. Otomatik olarak her araç bir birlerini de nerede olduklarını takip edebilme olanağına da sahipler. Bu sistemin alt yapısı Karel ATS şirketi tarafından oluşturuldu. Maliyet araç başı 600 TL oldu. Sistem AVA hattı üzerinden velilere araçların seyir hali ve diğer durumları mesajla gönderiliyor” dedi.

“BİN 600 ÖĞRENCİYİ GÜVENLİ ŞEKİLDE TAŞIYORUZ”

Çerkezköy 170 Nolu Servis Araçları Dernek Başkanı Köksal Kadakoğlu, dernek bünyesinde bulunan 30 araçla birlikte öğrencileri araç takip sistemiyle daha güvenli şekilde taşıdıklarını da belirtti. Başkan Kadakoğlu, “Belirttiğim gibi her araca taktığımız araç takip sisteminin ayrı bir şifresi bulunuyor. Hangi araçta hangi velinin öğrencisi var bütün velilerimiz çocuklarının hangi araçta olduğunu kendilerine giden mesajlar sayesinde biliyor. Her araçın cihazı taşıdığı öğrencinin velisine mesajı gönderiyor. 30 Araçla birlikte çeşitli okullara toplam 1600 öğrenciyi güvenli şekilde taşıyoruz. Bize ulaşmak isteyen velilerimiz 05537268500 ya da 02827268500 telefonları arayarak bize ulaşabilirler. Ayrıca  wwwliderservisleri.com’dan da ulaşabilirler” dedi. Başkan Köksal Kadakoğlu, önümüzdeki günlerde servis araç sürücülerine ilk yardım kurslarının da verileceğini ve bu konuda da çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Haber/Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10