Kredi kartında taksit yasağı kuyumcuları fena vurdu

Çerkezköy'deki kuyumcular, altında kredi kartına taksitin kaldırılması nedeniyle sektöre büyük bir darbe indirildiğini ve işlerin ise yüzde 80 oranında azaldığını ifade ettiler.

Çerkezköy 27.04.2014 05:18:00 0
Kredi kartında taksit yasağı kuyumcuları fena vurdu

YASAK KUYUMCUYU VURDU

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tüketimi yavaşlatmak amacıyla kredi kartıyla yapılan alışverişlerde kuyumcu eşyalarına taksit yasağı getirmesi, esnafı zora soktu.Çerkezköy’de bulunan Altıntaş Kuyumculuk Müdürü Nurettin Yılmaz, Turkuaz Kuyumculuk müdürü Mehmet Yılancı ve Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın Çerkezköy’de kredi kartı ile alışverişlerin kaldırılması ile birlikte satışlarda yüzde 80 gibi düşüş yaşadıklarını kaydetti.

BİR ÇOK KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Özellikli nişan ve düğün yapacak olan vatandaşların bu durumdan çok etkilendiğini kaydeden Kuyumcular “ Peşin satışlar genellikle tek çeyrek altın alan vatandaşlarca yapılan satışlarda yoğunlaşıyor. Önceden bazı vatandaşlar ayda bir yada iki ayda bir bilezik ya da Cumhuriyet altını alanlar oluyordu. Şimdi bunların hepsi kesildi. Özellikle gram altın yada yarım gram altına talep daha çok olmuştur. Çünkü artık halkın gücü bu durumda buna yetiyor. Bizler kuyumcu esnafı olarak kredi kart ile sektörümüzde satışların kaldırılması gerçekten işkolumuzu büyük ölçüde etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Böyle giderse bu sektörde karnını doyuran yüzlerce insanımız da işsiz kalacak. Kuyumcular esnafı olarak temennimiz hükümetin aldığı karardan bir an önce geri adım atmasıdır” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10