Trakya'daki köy yolları ağaçlandırılacak

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun ve Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu'nu aÄ?

Tekirdağ 29.04.2014 17:05:00 0
Trakya

GÖREVLERİMİZ AĞAÇLANDIRMA YAPMAK

Köy yolları ağaçlandırması, denetimi ve kontrolü projesi kapsamında Mandalı ile bir araya gelen Mere, 2011 yılından bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kurulması ile birlikte yalnızca orman arazilerinde değil, okul bahçeleri, köy yolları gibi diğer arazilerde de ağaçlandırma çalışması yapmanın görevlerinden biri olduğunu ifade etti. Buralarda yapacakları ağaçlandırmaların, ağaçlandırma yapılan yerde yaşayanların gelir elde edebilecekleri ekinlerle yapıldığını söyleyen Mere, bu bölgelerde ceviz ve badem gibi yemiş ağaçları ekimi yaptıklarını söyledi.

GEREKLİ PROJE ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Köy yolları ağaçlandırması, denetimi ve kontrolü projesinin tüm Trakya’yı kapsadığını ifade eden İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Trakya’daki bütün köy yollarında ceviz ve badem dikimi için gerekli proje çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Gerek belediyelerle, gerek muhtarlıklarla gerekse bölge halkı ile ortak çalışma yapmak istediklerini söyleyen Mere, “Çalışmalarımıza Kapaklı’da başladık ve çok verimli bir süreç geçirdik” dedi. Kapaklı ve köy yollarında toplam 40 kilometrelik bir yolda ceviz ağaçlandırması yaptıklarını söyleyen Mere, “Son fidanların dikimini Belediye Başkanımız ile birlikte yapacağız” diyerek bu projeye destek verenlere teşekkür etti.

BÖLGE HALKI FAYDALANBİLECEK

Ziyarette konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Kapaklı’nın yeni ilçe olduğunu anımsattı. Bu proje kapsamında tam bir takım oyunu ortaya koyduklarını söyleyen Mandalı, “5 köy, Karaağaç ve Kapaklı’mızda toplam 40 kilometrelik yolda ceviz dikimi yapıldı. Yemiş veren ağaç dikildi. Bu sayede bölge halkı bu yemişlerden faydalanabilecek” dedi. Mandalı, projeye Trakya’da Kapaklı’dan başlanmasının kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Ziyaretin ardından İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı fidan dikimi için Yanıkağıl’a geçti.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10