Vahşi cinayeti sır yüzük çözdü

Geçtiğimiz Ocak ayında Hayri Batur Caddesi üzerinde bulunan eski Turşu fabrikasındaki yanmış cesedin sır perdesi aralandı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin

Çerkezköy 1.05.2014 18:23:00 0
Vahşi cinayeti sır yüzük çözdü

TİNERLİ BEZİ PAYLAŞAMADILAR

İddiaya göre olay günü Bağlık’tan uyuşturucu hap alan, ardından Çerkezköy’deki bir nalburdan bir bidon tiner alan 3 kişinin şuanda harabe olan eski turşu fabrikasındaki uyuşturucu alemleri cinayetle sonuçlanmıştı. Katil zanlısı Aydın A.S. ile cinayet kurbanı Sinan Furan arasında tinerli bez tartışması sonrası üzerine tiner dökülen Sinan Furan, ısınmak için yaktıkları ateşle bir anda alevler içinde kalarak yere yığılarak arkadaşlarının gözü önünde feci şekilde yanarak can vermişti. 

 

 

CİNAYETİ YÜZÜK AYDINLATTI

Cesedin bulunduğu 30 Ocak’ta olay yerinde bulunan yüzük, soruşturma savcısı Öztürk’ün gözünden kaçmazken, polisler de olay yerinde bulunan sır yüzüğün sahibini aramaya başladı. Katil zanlısı Aydın A.S.’nin sosyal medyadaki değişik tarihlerdeki bütün fotoğraflarında parmağında olan yüzük, sır cinayetin çözüm anahtarı oldu.

 

 

 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüpheliler, olayın duyulmasının ardından acılı Furan ailesi ile birlikte, yanarak can veren Sinan Furan’ın cenazesinde ağlayıp gözyaşı dökerken, cenaze esnasındaki teknik takip ve sonrasındaki telefon trafiğinden ciddi bulgulara ulaşan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gece soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Ziya Öztürk’ün talimatıyla operasyon için düğmeye bastı. Polis sabaha karşı düzenlediği eş zamanlı operasyonla 8 kişiyi gözaltına aldı.

 

 

 

 

3 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, 5 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Gece saat 21.00’da geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılan 5 şüpheliden 2’si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, katil zanlısı Aydın A.S.’nin de aralarında bulunduğu diğer 3 şüpheli ise soruşturma savcısı Ziya Öztürk’ün 4 saat süren sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 

TEKİRDAĞ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Gece saat 02.00’da sorgu hakimi Kevser Kaya’nın karşısına çıkartılan zanlılardan Aydın A.S., “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklanırken, cesedi gördükleri halde emniyet güçlerine haber vermeyen Serkan K. ve Erkan K. ise cinayet delillerini saklamak, gasp ve nitelikli yağma suçlarından tutuklandı. Tutuklanan 3 kişi sabaha karşı geniş güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Katil zanlısı Aydın A.S.’nin soğukkanlılığı dikkatlerden kaçmazken, cinayetten sonra katil zanlısı Aydın A.S.’nin olay esnasında olay yerinde olan tanıklardan Ş.C.’ye  “Eğer polis bizi çapraz sorguya alırsa biz bir şey görmedik, duymadık, bilmiyoruz diyelim” dediği iddia edildi.

 

 

28 Ocak’ta turşu fabrikasında yakılarak can veren arkadaşı Sinan Furan’ın 30 Ocak’ta polis tarafından bulunmasının ardından katil zanlısı Aydın A.S., sosyal medyadaki kişisel sayfasından “Yalan Hayatta Ne Yaptıysak kendimize Ahiret Sorularını Hazırlayalım Fani yerimizde, ölmüşlerinizin Ruhlarına Dualarımızı, Çektiğiniz Acıyı Paylaşarak yaşıyoruz, Başımız Sağolsun” mesajını yayınlamıştı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

Fotoğraf / Cem BÜLBÜL – Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10