Akay: Yapılan yatırımı bekletmenin anlamı yok

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, dün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile Çerkezköy Belediyesi'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 2.05.2014 17:02:00 0
Akay: Yapılan yatırımı bekletmenin anlamı yok

İLK DEFA ZİYARET EDİYORUM

Saat 10.30’da Oda Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan ve Oda Genel Sekreteri Murat Karakaş ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden Yaşar Kuş, dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Engelliler Yaşam Evi’ni ilk kez ziyaret ettiğini ve hayran kaldığını ifade eden Yaşar Kuş “Gerçekten engellilerimiz için çok güzel ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılmış. Bu güzel eserin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

 

HER ZAMAN YARDIMA HAZIRIZ

Sağlıklı herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yaşar Kuş “İnsanın başına yarın ne geleceği belli değil. Çerkezköy’de yaşayan herkesin engellilere yardım etmesi gerekiyor” dedi. Oda olarak da her zaman yardıma hazır olduklarını dile getiren Kuş “Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız” dedi.

 

 

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da Engelliler Yaşam Evi’nin Türkiye’de tek olduğunu ve bu binanın örnek teşkil ettiğini ifade etti. Bu binayı ilçeye kazandırmak için büyük uğraş verdiklerini söyleyen Çetinkaya “Çerkezköy Belediyemiz sesimize kulak verdi ve bu binayı bize kazandırdı. Binamızı bize kazandırılmasında emeği geçen eski Belediye Başkanımız Ali Ertem’e de teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ÖNEMLİ OLAN ONLARI HAYATA BAĞLAMAK

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yaşam Evi’nde aynı zamanda kimsesiz engellilerin de barındığını söyleyen Çetinkaya “Burada kalan arkadaşlarımıza harçlıklarını çıkarmaları için girişimlerimiz sonucu birer simit arabası verdik. Simit satarak harçlıklarını çıkararak ufak da olsa ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Önemli olan onları hayata bağlamak. Biz bunu dernek olarak başardık” dedi. Dernek olarak üyelere yönelik bilgisayar kursları, ebru sanatı gibi çeşitli kurslar düzenlediklerini söyleyen Çetinkaya “Engellilerimiz burada çok mutlu oluyorlar. Bizlere destek olacağından da kuşkumuz yok” dedi. Misafirlerine binayı da gezdiren Çetinkaya, çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

 

 

AKAY’I DA ZİYARET ETTİ

Yaşar Kuş ve beraberindekiler saat 11.45’te de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Akay ve ekibine başarılar diledi. Her zaman belediyenin yanında olduklarını söyleyen Kuş “Her zamanda yapacağınız hizmetlerin destekçisi olacağız. Bu yeni dönemde Çerkezköy’ümüzü çok daha iyi yerlere getireceğinize de güveniyoruz” dedi.

 

 

SIKINTILARI DİLE GETİRDİ

Şoför esnafının sıkıntılarını da anlatan Kuş “Biz oda olarak bu güne kadar belediyemizin desteğini gördük. Yeni dönemde sizlerin de destek verceğinize inanıyoruz” dedi. En önemli sıkıntılarından birinin Tekirdağ’da halen UKM’nin (Ulaşım Koordinasyon Kurulu) kurulmamış olması olduğunu ifade eden Kuş “İnşallah kısa sürede kurulurda sıkıntılarımız son bulur. Ayrıca Veliköy ve Kızılpınar arası çalışan minibüsler için ayrı bir düzenleme yapılacak mı? onlarında mağdur edilmemesi gerekir” dedi.

 

SIKINTILARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyesi Ziyaettin Dubaz da yeni otogarı sorarak “Yeni otogar bulunduğu yer itibariyle şoförlere sıkıntı yaratacak. Bu konuda yapılacak bir şey var mı?” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da sıkıntıları birlikte çözeceklerini söyledi.  Şoför esnafının sorunlarının giderilmesinin öncelikli konularından biri olduğunu dile getiren Akay “UKM henüz kurulmadı. Biliyorsunuz Büyükşehir olduk ama daha kurulacak bir çok birimler var. Bunlar da kısa zaman içinde hallolacak. UKM şu an kurulma aşamasında. Kurulduğunda sizlerle birlikte olacağım ve sıkıntılarınızı birlikte çözeceğiz” dedi.

 

ORADA BİR YATIRIM VAR

Yeni terminal binası ile ilgili de konuşan Akay “Yeni otogarın sıkıntı yaratacağını ben de biliyorum Ancak şu an yapacak bir şey yok. Şu an orada bir yatırım var. Yatırımı bekletmenin de bir anlamı yok. Ama koşullara uygun hale gelmesi için de çalışmalarımız var. Çünkü bu önceden yapılmış bir yatırım. Burada yapılması ne gerekiyorsa bizde yap gayreti içindeyiz” dedi.

 

BAŞKANLIĞA KADAK VEKALET EDECEK

Ziyaretin ardından belediye önünde açıklama yapan Yaşar Kuş, 11 Mayıs’ta Tekirdağ Esnaf Odaları Birliği’nin kongresinin yapılacağını ifade ederek, 10 gün birlik kongresi için yoğun bir çalışma temposu içinde olacağından bir süre oda başkanlığına Abdulkadir Kadak’ın vekalet edeceğini söyledi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10