Sakatlar Haftası etkinliklerle kutlanacak

Sakatlar Haftası kutlama programı ile ilgili bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Sakatlar Haftası'nın bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacağınÄ

Çerkezköy 6.05.2014 15:07:00 0
Sakatlar Haftası etkinliklerle kutlanacak

ŞENLİK HAVASINDA KUTLANACAK

Kutlamaların 9 Mayıs’ta saat 13.00’de başlayacağını ve 17 Mayıs tarihinde Çerkezköy Organize sanayi Bölgesi sosyal tesisleri içinde bulunan Pırıltım Restaurant’ bahçesinde geleneksel piknik ile son bulacağını ifade eden Çetinkaya “Sakatlar Haftası bu yıl şenlik havasında kutlanacak. Kutlamalar 9 Mayıs Cuma günü saat 13.00’te Pera Pastananesi önünden Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüşle başlayacak. Sonra Atatürk Anıtına çelenk konulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program dernek binası önünde devam edecek” dedi.

 

 

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Engelli kızların güzellik yarışmasının ardından askere gidecek olan engellilere asker kıyafetlerinin dağıtılacağını söyleyen Çetinkaya “Daha sonra okullarda düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. 10 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Dernek binamızın önündeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkında askere gidecek engellilerin asker kına gecesi yapılacak. 11 Mayıs Pazar günü ise Anneler günü programımız var. Anfi Tiyatroda saat 19.00’da gerçekleşecek bu programda da engelli Folklor ekibimiz gösterileri yer alacak. Ayrıca Grup Ninni de Ninelerimizin, Ninnielerimiz adlı konser verecek” dedi.

 

GÖSTERİLERLE DEVAM EDECEK

Ardından Engelli Sema ekibinin gösteri sunacağını dile getiren Çetinkaya “12 Mayıs saat 08.30’da dernek binamız önünden başlayarak araçlarla şehir turu yapılarak Tekirdağ İl Jandarma komutanlığına gidilecek. 13 Mayıs Salı günü de T.S.D Çerkezköy Şubesi Tiyatro ekibimiz Çerkezköy Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda saat 20.00’de ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ piyesini sahneleyecek. Dans gösterisinin ardından T.S.D. Çerkezköy Şubesi Engelli Spor ekibimizin gösteri sunacak” dedi.

 

PİKNİK İLE SON BULACAK

14 Mayıs Çarşamba ve 15 Mayıs Perşembe günü de  10.00 ve 13.00 saatlerinde  Dernek Binası Salonu’nda sinema gösterisi yapılacağını dile getiren Çetinkaya “16 Mayıs Cuma Günü saat 20.00’de Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği engelliler korosu ‘Ruhsağlığımızı müzikle  koruyalım’ konseri  verecek. 17 Mayıs Cumartesi günü saat 12.30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Sosyal tesisleri içinde bulunan ‘Pırıltım Restaurant’ bahçesinde OSB’nin ve ÇEMYO’nun bizler için her yıl düzenlediği geleneksel pikniğimizi gerçekleştireceğiz. Bu piknik programı ile bu yılki sakatlar haftası etkinlikleri son bulacak” dedi. 

 

Haber / Cem BÜLBÜL

     

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10