Çerkezköy'ün annesi çocuk yetiştirmenin püf noktalarını anlatacak

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin düzenleyeceği, Kent Konseyi'nin de destek vereceği anneler Günü etkinliği ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, â??

Çerkezköy 8.05.2014 10:34:00 0
Çerkezköy

SAĞLIKLI ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR?

Etkinlikte genç kuşaklara sağlıklı çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda bilgiler verileceğini söyleyen Gayretli “Çerkezköy tarihinde önemli bir yeri olan, şu anda canlı bir tarih olan ve gerçekleştirdiği binlerce doğum  dolayısıyla Çerkezköy’ün annesi olarak nitelendirilen emekli ebe Şaziye Nusel’i Sakatlar Derneği’nin gerçekleştireceği Anneler gününde yeni nesillere tanıtacağız” dedi. Nusel’in aynı zamanda çocukların sağlıklı yetişmesi bakımından genç annelere bilgiler vereceğini ifade eden Gayretli “Bu değerli büyüğümüzün fikirlerinden bilgilerinden faydalanmak isteyen tüm genç annelerimizi ve anne adayları etkinliğe davet ediyoruz” dedi.

 

SOSYALLEŞMELERİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında da oluşturacakları kitap standında engellilere Kent Konseyi Kütüphanesinden okumaları için bir haftalığına ya da 34 günlüğüne ödünç kitap vereceklerini ifade eden Gayretli “Her yıl okullarda olduğu gibi öğrenciler arasında okuma alışkanlığını okuma gerçekleştirdiğimiz gibi engellilerimizin de okuma alışkanlıklarını pekiştirmek ve yeni bilgiler edinmelerini sağlamak için Kent Konseyimizin kütüphanesinden onlara istedikleri kitapları oluşturacağımız stantlardan  okumaları için ödünç vereceğiz. Onların da daha sosyalleşmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

YILIN ANNESİ SEÇİLECEK

Önümüzdeki yıldan itibaren Anneler gününde Çerkezköy’den yılın annesini seçeceklerini ve bunu geleneksel hale getireceklerini söyleyen Gayretli “Çerkezköy Kent Konseyi olarak gelecek yıldan itibaren Anneler gününde yılın annesini seçme kararı aldık. Anneler günü öncesi oluşturacağımız komisyon ilçe içinde yılın annesine layık olanları belirleyecek ve içlerinden yılın annesini hak eden kriterlere uyanı yılın annesi olarak belirleyecek” dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10