1 ayda 12 işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Nisan ayı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Nisan ayında 6'sı sıhhi, 3'ü gayri sıhhi

Kapaklı 8.05.2014 11:03:00 0
1 ayda 12 işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi

18 DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bir aylık süre zarfında İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 12 adet ilanın tutanak altına alındığını dile getiren Mandalı “6 adet hoparlör ilan zabıt varakaları düzenlendi ve teslim edildi. Nisan ayında ruhsat verilen işletmelerin kontrolü gerçekleştirildi” dedi. Mandalı, bir ayda 18 vatandaşın defin işlemlerinin gerçekleştirildiğini ve her cenazeye pilav gönderildiğini söyledi.

 

MENŞE ŞAHADETNAMESİ VERİLMEDİ

Mandalı, Nisan ayında menşe şahadetnamesi verilmediğini ifade ederek “İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile çizelgeleri gönderildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol yazıları yazıldı. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekipleri hazır bulundu” dedi.

 

CEZAİ İŞLEM YAPILDI

Nisan ayında 257 adet gelen evrak ile 131 adet giden evrakın Zabıta Müdürlüğü tarafından kayıt altına alındığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı “Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi. Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri yapıldı. Bu kapsamda 65 kişi Edirne’ye, 30 kişi İstanbul’a, 6 kişi Çorlu’ya ve 4 kişi de Tekirdağ’ a gönderildi” dedi. Nisan ayında zabıt varakasının da düzenlenmediğini dile getiren Mandalı “Nisan ayı içerisinde idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmedi” dedi.

 

2 İŞYERİ MÜHÜRLENDİ

Nisan ayında 2 işyerinin mühürlendiğini dile getiren Mandalı “Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapıldı ve cevapları yazıldı. Zabıta ekiplerimiz ayrıca hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini de düzenli bir şekilde yerine getirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin kişilere tebligatları yapıldı. Ayrıca zabıta ekiplerince perşembe ve pazar pazarının kontrolü yapılmaktadır” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10