Kuzulu: İstek ve çaba olunca başaramamak mümkün değil

Karaağaç'taki Kredi Yurtlar Kurumu'nun sosyal tesisler binasında üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, öğren

Kapaklı 8.05.2014 16:43:00 0
Kuzulu: İstek ve çaba olunca başaramamak mümkün değil

ÖĞRENCİLERE MESLEĞİMİ ANLATTI

1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduğunu ifade eden Kaymakam Kuzulu “2003’te Kaymakamlık mesleğine başlayarak teftiş stajımı Isparta ve Sinop’ta tamamladım. Ankara’nın Ayaş ilçesinde Kaymakam refikliği stajımı yaptım. Yabancı dil öğrenmek ve mesleğim ile ilgili stajda bulunmak üzere Almanya'nın Schwabisch Hall şehrine gittim. Kaymakamlık kursunu tamamladıktan sonra sırasıyla Afyon’un İhsaniye İlçesi, Malatya’nın Arguvan İlçesi ve Kastamonu’nun Abana ilçesinde görev aldım” diyerek geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da Kapaklı’ya Kurucu Kaymakam olarak atandığını ifade etti.

 

DÜŞÜK BİR RAKAM

Kuzulu, kaymakamlığın bir kariyer mesleği olduğunu ifade ederek “Kaymakam bir ilçenin en üst düzey amiridir. İlçedeki tüm kurumların denetiminden ve yönetiminden Kaymakam sorumludur. Türkiye’de toplam 35 kadın kaymakam var. Ülkemizde yaklaşık bin 200 kadar mülki idari amir var. Bunların yalnızca yüzde 1’i kadınlardan oluşuyor. Bu da oldukça düşük bir orandır” dedi.  Mesleğinin avantajlı ve dezavantajlı yönlerini yaşadığını ifade eden Kuzulu “Fakat, ülkemizde kadın kaymakamların sayısı çok az olması, ve kaymakamlık mesleğinin bir erkek mesleği olarak algılanması, benim gibi kadın meslektaşlarıma halkın sempati ile bakmasına neden oluyor. Özellikle kadınlar sıkıntılarını çok daha kolay bir şekilde ifade edebiliyor” dedi. Üniversiteye başlarken kaymakam olmak istediğini belirten Kaymakam Kuzulu, istenmesi ve çaba harcanması halinde başaramamanın mümkün olmadığı dile getirdi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10