AB'ye Uyum Yolunda İş Sağlığı ve Güvenliği

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) işbirliğinde "AB'ye Uyum Yolunda İş Sağlığı ve Güvenliği" çalıştayı düzenlendi.

Çorlu 9.05.2014 11:13:00 0
AB

ÖRNEKLERLE ANLATTI

İş güvenliğinin hukuki boyutunun ele alındığı çalıştayın ilk gününde, eğitmen avukat Gökhan Küçük, katılımcılara genel anlamda hukuk kavramı ve normlar hiyerarşisi konularında bilgi verdi. İş hukukunda işçi, işveren vekili, alt işveren kavramları konularını açıklayan Küçük, çalışanların ve işverenlerin iş kanunu çerçevesindeki hak ve yükümlülükleri ile iş sağlığı ve güvenliği yasal mevzuatı konularında bilgilendirme yaparak konuyla ilgili Yargıtay kararlarından örnekler verdi.

 

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

İki gün süren çalıştayın ikinci gününde kimya yüksek mühendisi eğitmen Serkan Küçük, katılımcılara iş güvenliğinin bileşenleri, işyerlerinde oluşturulması gereken güvenlik kültürü, iş izin sistemi, kişisel koruyucu donanımların özellikleri ve seçim kriterleri, işyerlerinde uygulanabilecek ergonomik düzenlemeler, gürültünün azaltılması, iş makinelerinde güvenlik uygulamaları, kimyasalların kontrolü, güvenlik ve sağlık işaretleri, etiketleme-kilitleme sistemi, sınırlandırılmış alanlar, statik elektrik ve kapalı alanlarda uygulanacak güvenlik tedbirlerini anlattı.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10