"Huzur ve güven duygusu ninnilerle aşılanır"

Çerkezköy Belediye Eski Meclis Üyesi Psikolog Aynur Düzgünel, Anneler Günü konserine hazırlanan Grup Ninni'yi provada ziyaret ederek ninnilerin psikolojik olarak önemini ve etkileri anlattı.

Çerkezköy 9.05.2014 11:15:00 0

NİNNİDE ANNENİN SEVGİSİ VAR

Ninnilerin çocuk gelişiminde en önemli yeri tuttuğunu ifade eden Düzgünel, “0-3 yaş grubu çocuklarda özellikle en çok başvurulması gereken iletişim aracı ninni olmalı. Ninni sayesinde çocukta zihinsel, duygusal ve dil gelişimi başlatılır. Estetik, sanatsal ve kültürel dokular oluşmaya başlar. Bebekler seslere duyarlıdır. Kapıyı hızla çarparsanız çocuk korkar ama annenin tüm duygu durumunu bebeğini sakinleştiren bir ses tonu ile bebeğine aktarması ninnilerle gerçekleşir, bebek rahatlar ve sakinleşir. Ninnide söz, müzik, ritim var, annenin yoğun sevgisi var” dedi.

 

NİNNİ İLAÇTIR

Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda kalp hastası bebeklerinde ninni dinletildiğinde kalp atışlarının ritminde ciddi iyileşmeler görüldüğünü ifade eden Düzgünel “Ninnilerin iyileştirici, ağrı kesici özellikte olduğu ispatlanmıştır. Ninni ilaçtır. İnsanlık tarihi kadar eski sakinleştirici etkisiyle önemli bir tedavi yöntemi diyebiliriz. Anne baba çocuk arasında en etkili iletişimi ninni ile sağlamak mümkündür. Sadece annelerin ninni söylemesi klasik gibi durabilir ama aslında babalarda çocuklarına ninniler söylemelidir. Ninniler çok yüksek tonda söylenmemelidir. O yumuşak tonlarla sakinleştirici etki yakalanır. Çocukta huzur ve güven duygusu ninnilerle aşılanır” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10